F1 in Spa-Francorchamps

Tijdens de weekends in mijn jeugd­jaren kwam er steevast Formule 1 op het televisie­scherm. Vader was een grote fan, broer nog een grotere, en zelf had ik de smaak ook wel te pakken. Zo schreef ik ooit een mooi opstel voor het vak Engels. Als ik het mij goed herinner ging het over Michael Schumacher en de spannende eindstrijd in het klassement van dat jaar. De meester bleek zo onder de indruk dat hij het mij de volgende week hardop liet voorlezen voor de rest van de klas.

Later, vooral dan tijdens m’n studies aan de universiteit in Gent, had ik veel minder tijd om die races allemaal te blijven volgen. Het begon ook allemaal een beetje saaier te worden. De dominantie van Ferrari, de dominantie van McLaren-Mercedes, races waarbij je na de eerste bocht al wist wie er zou winnen. Sindsdien ben ik altijd wel blijven volgen wie er meedeed en hoe de puntenstand was, maar het sprak me alvast minder aan dan in die kindertijd.

In het echt had ik nog nooit een race meegemaakt. Daar komt dit weekend verandering. Het vorige weekend waren uitgenodigd door VO!CE Agency om de Pirelli  race simulator te komen testen in het Woluwe Shopping Center. In het brede gangpad stond een bolide met groot scherm en een computer in plaats van de motor. Zelf bakte ik weinig van mijn twee rondes in de simulator: voorlaatste met een tijd van 1:44.782. Mijn eigen schuld. Te vaak over het gras gegaan. Broer deed het daarentegen prima: 1:22.809 en een nieuw ronde record, goed voor VIP duotickets voor deze grote prijs van België op 28 augustus. Hoera!

Morgen zitten we dus een hele dag in de Ardennen. De televisiebeelden van de qualificatie beloven weinig goeds qua weer, maar dat zal ons niet deren.

  • 08:00u: Afspraak aan de Pirelli meeting point in Hôtel Le Céran.
  • 08:30u: Transfer met de Pirelli-bus naar de Pirelli VIP Mezzanine op het circuit van Spa-Francorchamps.
  • 09:15u: Aankomst aan de Pirelli VIP Mezzanine waar je in alle comfort de F1-wedstrijd alsook de daaropvolgende races (GP2, Porsche Supercup, etc.) kunt bijwonen. Naast het ontbijt voorzien wij ook de catering gedurende de hele dag (lunch, open bar, etc.).
  • 16:45u: Terugkeer met de Pirelli VIP-bus naar de Pirelli Meeting Point.

Morgen, na de race, zal dit bericht nog een update krijgen met foto’s van de dag en misschien zelfs een klein verslag van de race zelf. Wie gaat er allemaal voor de tv zitten kijken naar de race?

Foto: Sutton Images.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Ik heb er al zin in, na het zien van de actie tijdens de kwalificatie.
    Spijtig dat mijn favoriet Schumacher als laatste moet starten.
    Benieuwd wat hij er van af zal brengen in Spa, waar hij al 6 keer heeft gewonnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *