Google Wave

Google Wave

Google Wave is een nieuw model voor communicatie en samenwerking op het internet. Momenteel is de toepassing nog niet toegankelijk, maar later dit jaar zou meer duidelijkheid volgen. Op het eerste zicht gaat het hier niet om de langverwachtte Facebook-killer, maar eerder om een tool om online samen te werken aan projecten — een deel wiki, deel chat, deel office, deel e-mail. Aldus de officiële site van Google Wave

Wat is Google Wave?

Een wave laat zowel communicatie als samenwerking toe. Mensen kunnen online communiceren en samenwerken aan documenten, foto’s, video’s, kaarten en nog veel meer. Tijdens die samenwerking kunnen deelnemers reageren op eender welk onderdeel van het document, de content aanpassen en nieuwe deelnemers toevoegen. Dankzij de ingebouwde playback-functie kan men de conversatie terugspoelen en meteen zie wie wat zei en op welk moment.

Technologie

De interactie is live en direct. Deelnemers kunnen tegelijkertijd aan eenzelfde document werken. Tijdens het schrijven/verbeteren krijg je hulp van een technologie die sterk lijkt op T9 predictive text input, algemeen bekend van mobiele telefoons. Developers hebben de mogelijk om het platform verder uit te bouwen en te integreren in andere applicaties door middel van een open API.

Preview video

Gisteren, tijdens de tweede dag van Google I/O, kregen de aanwezige developers alvast een preview op hun bord.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *