Gekleurde bellen blazen

The 11 Year Quest to Create Disappearing Colored BubblesNa elf jaar onderzoek is het eindelijk gelukt: Tim Kehoe, een speelgoedontwerper uit Minneapolis, heeft gekleurde zeepbellen ontwikkeld die géén vlekken achterlaten! Hoe hij in die 11 jaar tewerk ging is te lezen in een artikel bij ‘Popular Science’.

Jaren geleden slaagde hij er al in om gekleurde zeepbellen te maken die inkt bevatten, maar wanneer deze uiteenspatten bleven er overal vlekken achter die maar moeilijk weg te krijgen waren. De echte doorbraak kwam er pas nadat hij chemicus Ram Sabnis aannam, die een nieuwe revolutionaire formule ontwikkelde om kleuren weer te geven. Het geheim van dit recept is uiteraard geheim.

Resultaat van al dat werk zijn “Zubbles“: zeepbellen in allerlei bonte kleuren, van oranje tot roze (zili), van groen tot zwart (zilch). En dat allemaal zonder blijvende vlekken achter te laten. Als alles goed verloopt liggen de spullen tegen februari in winkels in de V.S., en met een beetje geluk zal je komende zomer ook bij ons kinderen bonte bellen zien blazen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *