In een razend­spannende finale won Bert Kruismans gisteren De Aller­slimste Mens ter Wereld. Alhoewel de komiek de eindstrijd begon met een zeer grote voorsprong van 200 seconden deed Stany Crets die tijd al meteen wegsmelten als sneeuw voor de zon.

Bert Kruismans
Bert Kruismans

Bij de allerlaatste vraag hadden beide mannen nog slechts 1 seconde over. Het was erop of eronder. Helaas voor hem kon Stany geen juist antwoord geven en was het over en uit. De gedoodverfde winnaar Kruismans mocht de begeerde oorkonde in ontvangst nemen.

Zelf supporterden we voor ‘Allersympathiekste Mens’ Eva Brems, maar ik kan gerust vrede nemen met Bert Kruismans als Allerslimste Mens.

De Finale

Voor wie de razend spannende finale nog eens opnieuw wil beleven zette de VRT deze clip online.

Finalevragen

Dit waren de laatste 10 finalevragen:

  1. Wat zegt je de naam ‘Tsjechov’?
  2. Wat zijn de vijf grootste universiteiten van België naar aantal studenten?
  3. Wat weet je over de enige echte Bruce Springsteen?
  4. Zo vader, zo dochter. Wat weet je over Sofia Coppola?
  5. Wat weet je over de Koreaanse Oorlog?
  6. Wat weet je over Elke Van Elderen?
  7. ‘Hey Jack Kerouac?’ zong 10000 Maniacs ooit. Wat weet je over Jack Kerouac?
  8. Wat weet je over Jan Hoet?
  9. Wat weet je over Anton Corbijn?
  10. Wie is of wat weet je over Pol Van Den Driessche?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.