Buurman: Mooi weer en fruitsla

Lang zitten wachten op Rocky, Komt Altijd Terug, de debuutcd van de Limburgse groep Buurman. Een prima plaat. Ze zingen in het Nederlands, maar in een voor ons landje nog ongebruikelijke stijl. 1Als ik het al moet vergelijken, dan toch met Beirut. Daar hou ik wel van, iets nieuws. En ook het feit dat ik die rauwe stem van Geert Verdickt vrij goed kan navolgen.

Er waren al veelbelovende singles zoals God, ik en Marjon, die een dikke radiohit werd op Radio 1 en 2. Sindsdien gaat het alleen maar beter: deze vrijdag op Nekka-Nacht, daarna Marktrock, Gentse Feesten, Boterhammen in het Park, etc.

Mooi weer en fruitsla is de laatste tijd wel vaker op de radio. Mij hoor je dus niet klagen.

Songtekst

Doelloos opgestaan
en zonder heel veel kleren aan
strompelde ze moedig naar de spiegel.
En ze hoopte dat er niemand keek
toen ze van zichzelf een knipoog kreeg
en zich daarna met een karig laagje stof had bekleed.

Mooi weer en fruitsla is alles wat ze wilde.
Mooi weer en fruitsla is alles wat ze wou.
Mooi weer en fruitsla. Wat kan het haar toch schelen
dat hij niet van mooie meisjes houdt.

Op z’n veel te dikke knie
zat zij in blauwe bikini
te dromen van haar nieuwe blauwe turbo-diesel.
Waarna ze vrij geroutineerd
zichzelf een wisky permitteert
en hem daarna naar een matig jazz-concert flankeert.

Mooi weer en fruitsla is alles wat ze wilde.
Mooi weer en fruitsla is alles wat ze wou.
Mooi weer en fruitsla. Wat kan het haar toch schelen
dat hij niet van mooie meisjes houdt.

En net voor het slapen gaan
piept zij nog even naar de maan
en vraagt dan heel geïnteresseerd
naar het nut van haar bestaan.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. De tekst die je hier citeert, is de tekst van een oude demoversie van Buurman. Er zijn flink wat aanpassingen in gebeurd in de single, in positieve zin. :-)

  2. Persoonlijk Vind Ik Dit Een Heerlijk Liedje! Een Streling Voor Het Oor Zou Ik Zelfs Durven Zeggen… Een Dikke Pluim Zowaar !
    Grtz Robbe

  3. Niettegenstaande mijn oren niet altijd even gaarne Nederlandstalige nummers aanhoren, maak ik voor deze ‘mooi weer en fruistla’ volgaarne een uitzondering. De zoetgevooisde stem die mijn ampulla orgaan soms doet wankelen verdient zeker een podium plaats op de top 10 van beste Nederlandstalige nummers. Ik zou zeggen doe zo door ‘Buurman’ (ofschoon je mijn buurman niet bent)
    Vriendelijke groet Robrecht

  4. Op zoek naar “mooi weer & fruitsla” kwam ik hier terecht. Ik wilde zo graag een tubeje embedden op mijn blogje, maar ik vind dat wondermooie nummer (nog) niet op video – wat mij betreft het allermooiste van Buurman tot nu! Robbe Van De Velde heeft me de Lovende Woorden Alle Met Hoofdletter uit de mond genomen. Wow, Buurman!

    Wow! Ook voor deze geweldige site die ik via Buurman heb ontdekt! Niet te missen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *