Tom Pintens: In Charleroi

Tom Pintens: In Charleroi

De videoclip van het mooie nummer “In Charleroi”, uit de cd Winter maakt ons vrolijk van Tom Pintens. Tot voor kort nog de pianist van Zita Swoon, dan is hij nu al aan zijn tweede album toe. Mooi zo.

Songtekst

De fabrieken gaan failliet, in Charleroi
en het geld stroomt naar de Maas, in Charleroi.
Men houdt niet van politiek, in Charleroi
maar men houdt wel van elkaar, in Charleroi.

Bij de vakbond is het druk, in Charleroi
want de tijden zijn gedraaid, in Charleroi.
En de dieven zijn berucht, in Charleroi
maar ze doen zo weinig kwaad, in Charleroi.

En de arbeiders zijn wat moe, in Charleroi
en de straten zijn wat grijs, in Charleroi
maar de dagen zijn er goed, in Charleroi
want de mensen hebben tijd, in Charleroi.

Fotografie: Tim Freh (2007-2008).

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

   1. Gevonden. :) Ook al reageer je misschien niet meer op dit bericht, ik voeg je alsnog toe als maker van de foto. Dankjewel om zo goed de sfeer van de sfeer te verwerken in jouw beeld. Het past prima bij dit nummer.

 1. tja heb dat liedje paar keer op radio gehoord krijg steeds traantje ,alles klopt in dat liedje de melodie,tekst,ga er al 10 jaar
  hartje verloren,tuurlijk is er miserie maar vriendelijkheid van oud en jong heb ik nog niet gevonden in flandre

  1. Dag Thierry. Bedankt om me te herinneren aan dit nummer. Ik speel het momenteel opnieuw af en een melancholische emotie maakt zich meester van mij. Een gevoel van breekbaarheid. Zelf schrijf je over vriendelijkheid die je “niet gevonden [hebt] in Flandre.” Kan je misschien iets meer vertellen over deze achtergrond? Alvast bedankt.

   1. hallo stijn
    Gevoelens uitleggen is niet mijn sterkste punt,maar toen ik dat liedje op radio hoorde dacht ik tjiens tom heeft die 10 jaar op mijn schouder gezeten toen ik naar charleroi ging alles klopte gewoon de eenvoud ,hallo van iedereen op straat,mensen op cafe die spontaan met je beginnen praten,in de winkels word je met glimlach bedient,mensen die luisteren,geen kritiek en zeker niet op de vlamingen,ik ging vissen had geen haken meer,kreeg daar 4 pakjes haken,tieners met pet en pitbull je kent dat soort,wel bonjour monsieur ale ik kan minuten doorgaan,jaja ik weet het veel miserie maar mensen helpen en leven samen,Ga dan eens naar antwerpen,of brussel?hoop dat het iets duidelijker is ,ikga nog eens plaatje opzetten,snik
    groetjes uit charleroi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *