BoratJagshemash! Borat Sagdiyev is een grote ster uit Kazachstan die naar Amerika trekt om de mensen te laten zien hoe men daar leeft. Dat is zowat de basis van het epos dat komiek Sacha Baron Cohen heeft uitgewerkt in deze film, over een journalist die eigenlijk niet bestaat.

Negatieve reacties

De film zorgt voor heel wat controverse, want de Kazachse regering is allesbehalve blij met de manier waarop hun land wordt voorgesteld; daarom ze werken ondertussen aan een anti-Borat film. Ook de Russische overheid liet gisteren weten dat ze de film uit de zalen bannen, “to make support great ally of Kazakh Empire”.

Het verhaal

De film begint met een korte introductie van het thuisland, waarna Borat en zijn producer Azamat Bagatov (Ken Davitian) naar de Verenigde Staten vliegen. Aangekomen in New York blijkt meteen al dat de culturele verschillen bijzonder groot zijn. Wanneer Borat Pamela Anderson ziet in het televisieprogramma Baywatch, wil hij per se met haar trouwen. Met een ijscokar en een beer om hen te beschermen reizen Borat en Azamat richting Californië, de woonplaats van Pamela.

Mijn mening

Nietsvermoedend luchten de mensen die hij interviewt hun hart over de zotste onderwerpen. Sommige mensen geven een erg racistische mening, wat mag verbazen want iedereen in de film heeft achteraf toestemming gegeven tot uitzending. Ik moet eerlijk zijn: ik hou wel van dit soort humor. Baron Cohen is doorgaans erg goed in het misleiden van zijn ‘slachtoffers’. Wel vind ik dat de humor in de tv-serie beter is dan in deze film. Maar da’s misschien omdat ik al teveel stukjes heb gezien op YouTube. Voor de liefhebbers staan er trouwens nog een aantal deleted scenes online. Dzienkuje!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Hi:

    I was searching for blogs that had Videos in them and came across yours. I live in USA and I have a free online video sharing site that you can embed some videos to your blog too. I like the posts on your blog, so I have bookmarked it to stop back by periodically. Take care. Mike

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *