BHL zal verdwijnen

BHL zal verdwijnenDat zie ik in mijn plastieken bol. En ik zie ook hoe dat zal gebeuren!…

Een klein vliegtuigje van DHL zal het luchtruim boven BHV binnendringen. Er is een nucleaire lading aan boord. Dat zal een enorme kernsplitsing van BHV tot gevolg hebben. Na enkele minuten of zo zal Zaventem gedwongen worden definitief te sluiten. Brussel is nog slechts een groot zwart gat. VRT en VTM zijn verdwenen, waardoor Belgacom en Telenet volledig het mediabeeld bepalen.

De koninklijke familie is morsdood, op Laurent na. Dankzij zijn rijervaring aan hoge snelheden kon hij nog wegkomen met zijn Ferrari. Het grote gat dat vroeger Bruxelles was wordt nu Europa’s grootste afvalput. Weinig verandering dus. Misdadigers worden in het radioactieve, reeds omheinde gebied gestopt — Koning ‘Woef de Eerste’ erbij.

De nieuwe Vlaamse hoofdstad komt in A’pen, met Mieke Vogels aan het stuur. Zij wordt premier, na een felle anti-kernwapen-campagne. Wallonië zakt dieper en dieper in de put, grotendeels wegens het verlies van Brussel en de rand.

Een zuidwester stuwt de nucleaire wolk over grote delen van Antwerpen en Limburg. Nadat ook Brabant verdwenen is, blijven enkel nog Oost- en West-Vlaanderen over, met een klein stukje Antwerpse haven. Dit geeft een nieuwe impuls aan de landbouw en textielnijverheid. Lieven Sauwens, zoon van, steelt uit Azië de nieuwste technieken en machinerie. De oligarchie der textielbaronnen wordt voortdurend machtiger.

De ramp vindt zijn weerspiegeling in de kunst. Het wordt de stroming van de Stralinisme geheten. Menselijke figuren komen nog weinig voor. Het zijn eerder gemuteerde gedrochten. Picasso, in zijn vroege periode, wordt het grote voorbeeld.

De uiteindelijk verantwoordelijkheid scheept men af op de Amerikanen en hun domheid. Waarom begon er plots een van hen een sigaret te roken op Kleine Brogel?
Waarom? Het waren Europese sigaretten. De Europese sigareten halen sindsdien nog weinig omzet. Zeker nadat is gebleken dat de Amerikaanse sigaretten beter filteren tegen nucleaire wolken.

© Tijd & Woutstroper Woutloper

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.