Links, 12 mei 2005

  • DiggeliciousBBC Backstage: Voorlopig nog in ontwikkeling, maar het zou een kruising moeten worden van de gekende BBC nieuwsdienst en een soortement Wikipedia. Bedoeling is om commentaar en opinies bij het nieuws te betrekken.
  • WordPress 1.5.1: De laatste nieuwe versie van het bekende ‘Content management systeem’ is sinds maandag gratis beschikbaar en beschikt over meer dan 170 bugfixes.
  • Trailer Harry Potter IV: De nieuwste van het jongetje met de toverstok is in aantocht, en draagt de naam ‘Harry Potter and the Goblet of Fire’.
  • Funnyfox: Reclamefilmpjes om FireFox van Mozilla te promoten. Zou het effect hebben? De filmpjes komen immers niet op tv.
  • Filip Dewinter blogt: Blijkbaar krijgen we, na Clinton en Chirac, ook in Vlaanderen met een parodie-blog te maken. Deze keer gaat het om VB-klopstuk kopstuk F. De Winter.
  • Google Web Accelerator: Google komt (alweer) met iets nieuws op de proppen. Deze keer een programma om het surfen te versnellen. Wel opletten, want er zijn al schandelijke gevolgen opgedoken.
  • B-H-V in het buitenland: Een artikel uit de Britse krant de ‘Times’, waarin de “language wars between French and Flemish-speakers in Belgium” onder de loep worden genomen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.