Het gezicht der tijd

Doorheen hun leven veranderen mensen. De effecten daarvan zijn duidelijk zichtbaar. Met oude foto’s kunnen we nog wel eens terugdenken aan hoe we vroeger zelf waren. Wanneer je er enkele naast elkaar legt krijg je al een beetje zicht op je eigen evolutie.

Diego Goldberg en zijn vrouw Sussy bedachten bijna dertig jaar geleden een zeer originele manier om hun eigen levensloop in beeld te brengen. Het Argentijnse koppel neemt ieder jaar, op 17 juni, een foto van ieders aangezicht. Of zoals zij het zelf zeggen: “We photograph ourselves to stop a fleeting moment, the arrow of time passing by.”

Op hun webpagina krijg je per jaar een mooi overzicht van hoe deze mensen veranderen. Zo nu en dan zie je een nieuw gezicht opduiken, dat dan mee evolueert. Mooi gedaan, en zeker het proberen waard. Hieronder staan de foto’s van drie jaren, om de andere foto’s van 1976 tot 2004 te bekijken zal je zelf moeten langsgaan.

Gezicht der tijd in 1984

Gezicht der tijd in 1994

Gezicht der tijd in 2004

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.