The point of no return

Het klinkt waarschijnlijk hopeloos melig maar ik wil een soulmate om mijn leven mee te delen. Een gelijke, iemand die me kan uitdagen en mijn leven langs een ander, beter pad zal leiden. Of ik daar een echte beschrijving van kan geven? Dan zou ik eigenlijk deels mezelf moeten beschrijven. Geduldig, begripvol, eerlijk. Ook wat koppig, want je moet volharden om tot mij door te dringen. Op hetzelfde niveau of hoger zitten qua leven en denken. Ik hou wel van een uitdaging.

Uniek

Ook geloof ik dat er meer dan één persoon is waarmee je compatibel bent. Uit die mensenmassa van miljarden zijn er minstens miljoenen waarmee je het prima vinden kan. En daartussen zijn er nog steeds tienduizenden waar het mee klikt. Van de eerste keer jackpot lijkt zeldzaam. Langs de andere keer is het ook een kwestie van naar elkaar toe groeien.

Stevige schoenen

(7 augustus) Na onrustige dromen ging ik om koffie bij de buren. Echt wel goed spul, die Cappuccino van de Esco*bar, als hij me dit alles laat inzien. Ik heb echt nood aan een wederhelft die me motiveert en pushed om beter te worden. Geen ‘ass kisser’, maar iemand die stevig genoeg in haar schoenen staat om eerlijke kritieke te geven zonder zich onzeker te voelen dat ik haar daardoor minder graag zou zien. Iemand die beseft wanneer ik gewoon goed versus uitstekend en grensverleggend bezig ben — dàt weet ik te appreciëren, want dan kan ik ook écht tevreden zijn. Iemand om oprecht mijn successen en geluk mee te vieren. Iemand die niet op haar mondje gevallen is en weet tegen mij op te boksen.

Liefdevol

(1 oktober) Wanneer ik onder vrienden ben en op mijn gemak, dan zal die dominante enthousiasteling uit zijn schulp komen als een attente jongen die veel liefde te delen heeft. Het is nooit mijn verwachting om daarvoor iets in de plaats te krijgen. Je mag geven en ontvangen, nooit vragen. Ergens moet daar een evenwicht in zijn. Iemand die zich enkel laat verwennen zonder dezelfde gevoelens te hebben, daar ga ik mij wellicht op termijn niet goed bij voelen.

Morgen deel eenentwintig in deze reeks 30 dagen over mezelf: #21: Een foto van iets dat me blij maakt.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *