Arkafund neemt een participatie in het internetmarketingbureau QueroMedia

Arkafund neemt een participatie in het internetmarketingbureau QueroMedia

QueroMedia heeft een kapitaalinjectie gekregen van het durfkapitaalfonds Arkafund, een initiatief van Dexia Bank, Corelio en het ARKimedes-Fonds. 1Ja, dit is schaamteloze reclame voor ’t werk. Het zal geen tweede keer gebeuren.

QueroMedia

QueroMedia is een Belgisch internetmarketingbureau, gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven die het maximum willen halen uit de diverse online marketing-kanalen die vandaag op de markt bestaan.

QueroMedia heeft de voorbije jaren een schat aan ervaring opgebouwd op vlak van zoekmachine-optimalisatie en weet perfect hoe bedrijven zo efficiënt mogelijk kunnen communiceren en adverteren via het internet, en dan in het bijzonder via zoekmachines.

Een verhoogde zichtbaarheid in zoekmachines zorgt immers niet alleen voor een verhoogd aantal bezoekers van professionele websites, maar stimuleert ook de verkoopscijfers aanzienlijk, zowel via het internet als offline.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1999, heeft QueroMedia een aantal mooie referenties opgebouwd op vlak van zoekmachine-marketing. Enkele bedrijven die vertrouwen op QueroMedia voor hun online communicatie­strategie: Humo, Gamma, Overtoom, Eurogifts, Securex en Vlerick. In de klantenportefeuille bevinden zich ook zeer vooruitstrevende KMO’s zoals bijvoorbeeld Billy, JesoCards, Dorsoo en Ceulemans Security.

QueroMedia is het eerste Belgische agentschap dat door Google werd erkend als “Google AdWords Qualified Company (reeds in 2006). Het is een ISO-9001:2000 kwaliteitsbedrijf en door de Vlaamse overheid erkend als BEA (Budget voor Economisch Advies)/ KMO-portefeuille dienstverlener.
Gaandeweg heeft QueroMedia haar expertise uitgebreid naar geautomatiseerde website-testing, social media marketing en website-analyse. Sinds 2008 wordt het door Google erkend als “Google Analytics Authorized Consultant”.

Yves Van Dooren, een onafhankelijke e-business consultant, is vertrouwd met het marktlandschap en verklaart: “QueroMedia heeft aangetoond in staat te zijn om zich in het complexe en snel veranderende landschap van online marketing op gepaste manier aan te passen en blijvend toegevoegde waarde te leveren. Dit is onder andere te danken aan de open bedrijfscultuur en ruimte voor experimenteren.”

Toekomst

Vandaag positioneert QueroMedia zich als de ‘100% online’ partner, gaande van het opstellen van een online communicatiestrategie, creatie tot en met een volledig e-marketing aanbod, waarbij het huidige dienstenpakket wordt aangevuld met e-mail marketing, affiliate marketing management en het bedenken, opzetten en begeleiden van virale campagnes via sociale media.

QueroMedia heeft met haar direct response-platform lead2you, waar adverteerders zeer actiegerichte campagnes kunnen lanceren naar zowel consumenten (B2C) als bedrijven (B2B), een krachtige lead-generator voor bedrijven in handen die vaak wordt ingepast in het kader van een volledig uitgewerkte online strategie.

Het QueroMedia team voorziet haar klanten graag van frisse, vernieuwende campagne-ideeën en brengt deze projecten tot een goed einde op een performantiegebaseerde manier. Agentschap en klant staan zo zij aan zij en hebben gemeenschappelijke belangen: de online marketingkanalen zo optimaal mogelijk benutten.

“Hun klantenaanpak legt de focus vooral op resultaatgerichtheid. Projecten worden steeds opgestart door een multidisciplinair team dat de klant centraal stelt. De oplossingen die zo worden voorgesteld zijn, zeker op langere termijn, altijd een stuk efficiënter dan wat er opgeleverd wordt door andere online marketing bedrijven,” volgens Yves Van Dooren.

“Het ondernemerschap van de Arkafund-medewerkers sprak ons meteen aan. Het feit dat zij ons marktsegment begrijpen en online marketing terecht beschouwen als een zeer belangrijke factor in de marketingmix van vooruitstrevende bedrijven, heeft ons overtuigd om te gaan samenwerken.”, aldus Tom Bogaert, bestuurder van QueroMedia.

De investering zal voornamelijk aangewend worden om de diensten verder te professionaliseren en het team verder te versterken.

Arkafund

Arkafund biedt kansen aan kmo’s met een bewezen business case en een onderbouwd groeiprofiel, actief binnen de media of media-gerelateerde ICT. De pro-actieve risicokapitaalverstrekker voor kmo’s is een initiatief van Corelio, Dexia Bank en ARKimedes. Corelio is al vijftien jaar een speler van formaat als risicokapitaalverschaffer in de mediawereld. Dexia Bank is binnen Arkafund actief op het niveau van de raad van bestuur en het directiecomité. ARKimedes, een product van ParticipatieMaatschappij Vlaanderen, mobiliseert risicokapitaal voor kmo’s in Vlaanderen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.