1 april grap

AprilvisHet is 1 april. Heeft u zich al laten vangen? Veel van mijn bezoekers blijkbaar wel. En het brengt ook nog een aardig centje op. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog heel wat meer grappen. Een overzicht van de beste 1 april-grappen van vandaag.

 1. Vanmorgen op het radionieuws een verhaal over draadloos internet in de gevangenis. Blijkbaar maken sommige gedetineerden tijdens hun opsluiting stiekem gebruik van het internet. Een mooie grap van de VRT.
 2. Waren er vanmorgen nog problemen tijdens het inloggen bij Gmail, dan zien we ondertussen een nieuwe feature: Gmail Autopilot. Het lijkt me ontzettend leuk om bedriegers op die manier slim af te zijn. Nog meer leuks van Google: Google Chrome in 3D met een speciaal brilletje. Tot slot is er nog Google Brain Search, om je geheugen te verbeteren. Al deze innovaties zijn projecten van CADIE, of: Cognitive Autoheuristic Distributed-Intelligence Entity.
 3. De Britse krant The Guardian gooit het over een andere boeg: na 188 jaren gedrukte pers stappen ze voor hun berichtgeving volledig over op Twitter. Twitter switch for Guardian, after 188 years of ink. “Experts say any story can be told in 140 characters.”
 4. Aan YouTube is op zich weinig nieuws te merken, tenzij je volgende parameter toevoegd aan hun URL’s: &flip=1 achteraan en voila, het resultaat. Een leuke manier om je vrienden beet te nemen.
 5. Sociale nieuwssite Reddit heeft een nieuw oud kleedje aangetrokken. Dat van Digg. Resultaat? Reddigg.
 6. Het leven op Aarde beu? Meer avontuur nodig in uw leven? Dan kan u bij Expedia voor slechts $99 een vlucht naar Mars boeken.
 7. Amazon brengt echte ‘cloud computing’ met FACE: Floating Air Cloud Environment.
 8. Ook het Noorse team van de Opera browser brengt een nieuwe technologische innovatie naar buiten: Opera Face Gestures. Browsen was nog nooit zo eenvoudig.

 9. Wetenschappers aan het CERN hebben een spectaculaire ontdekking gedaan: Scientist discovered a home of the first cell. “This discovery leads also to a conclusion that this is the home of God.”
 10. De mensen van SitePoint gaan het internet rebooten.
 11. Dat het slecht gaat in de autosector is al een tijdje duidelijk. Ford denkt een uitweg uit de crisis te  hebben gevonden maar haar nieuwste model, de Ford Android Car.
 12. Windows 7, het nieuwe OS van Microsoft, wordt pas op het einde van dit jaar verwacht. Toch zorgt het nu al voor heel wat opschudding.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *