Agnes Obel: PhilharmonicsEnkele dagen geleden speelde Radio 1 een onbekend nummer. Even de playlist gecheckt, en het bleek een nummer van Agnes Obel, een singer-songwriter uit Denemarken.

Ik was meteen aangetrokken door de piano op de achtergrond. Die had iets filmisch. Neem daarbij de zachte, kwetsbare stem en je krijgt een prima recept voor eenvoudige momenten waar minder meer is. Neem nu bijvoorbeeld het bekendste nummer, Riverside.

Op zaterdag ging ik bij de muziekwinkel langs om haar album Philharmonics wat beter te leren kennen. Mooi, maar ook wel een beetje depri. Een eerdere review door de BBC omschreeft het als “slow, sombre, sepulchral even, but not without a sense of occasionally singular beauty”.1 Daar kan ik me wel in terugvinden.

Wie na bovenstaande clip meer wil weten kan altijd terecht op de officiële website.

 1. James Skinner, An exceptionally sparse debut, but utterly disarming too, 6 oktober 2010. []

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Hier ook. :-) De CD heeft bijna heeft hele weekend opgestaan, op random. Het is fijn om te horen dat ook hun andere nummers de moeite zijn.

   Maar nu wel eventjes iets anders. Wat denk je van deze?


   Angus and Julia Stone – And The Boys.

 1. mooi – agnes obel.
  die wordt hier regelmatig gedraaid.
  (ik ontdekte je reactie op mijn verwaarloosde wordpressweblog pas gisteren)
  (toen ik er over nadacht om opnieuw te beginnen verzamelen)
  (maar misschien ergens anders)

  1. Haai die Charlotte. Als ik uw naam intype dan komt je verwaarloosde WordPress toch nog steeds als eerste uit de bus. Haast is niet bij, als ik zie hoe we elkaar doorheen de jaren opnieuw blijven tegenkomen.

   Het verbaasd me eigenlijk helemaal niet dat jij of all people zo’n muziek al lang kent. :)

 2. En je kan haar deze zomer live aan het werk zien op het Gent Jazz Festival. Een aanrader!

   1. Helaas niet, neen. Ik vertoef dan in het buitenland maar ik zag haar in april in de AB dus ik mag niet klagen. Angus & Julia Stone zullen trouwens ook de moeite zijn. Ik heb ze al twee keer live gezien en heb twee maal echt genoten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *