Succesvol leven

In het oude Egypte kreeg een overledene twee vragen van de god Osiris: heb je vreugde gebracht in je eigen leven, en in het leven van anderen? Toegang tot het hiernamaals hing af van de antwoorden die je gaf. Wie negatief antwoordde werd verslonden door de demon Ammit.

Op zich zijn dergelijke vragen een interessant uitgangspunt om je eigen leven te sturen. En volgens Geoffrey James van Inc helpen soortgelijke vragen je op weg naar een succesvol leven.

Real success comes from the quality of your relationships and the emotions that you experience each day. That’s where these 10 questions come in. Ask them at the end of each day and I absolutely guarantee that you’ll become more successful.

 1. Have I made certain that those I love feel loved?
 2. Have I done something today that improved the world?
 3. Have I conditioned my body to be more strong, flexible and resilient?
 4. Have I reviewed and honed my plans for the future?
 5. Have I acted in private with the same integrity I exhibit in public?
 6. Have I avoided unkind words and deeds?
 7. Have I accomplished something worthwhile?
 8. Have I helped someone less fortunate?
 9. Have I collected some wonderful memories?
 10. Have I felt grateful for the incredible gift of being alive?

Maak ik voor mezelf deze denkoefening, dan kom ik helaas niet altijd aan een volledig lijstje. Er is dus nog werk aan de winkel. Hoe ver sta jij al?

10 vragen voor succes

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

 1. Eigenlijk is dit best wel waar! Ik heb de vragen opgeslagen! Als je dit doorleest maakt het je wel bewust van je gedrag van die dag. Ook is het een norm voor de volgende dag, want die wil je natuurlijk verbeteren!
  Leuk!
  -x-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *