Werk en Wonen (2)

Het is ondertussen alweer enkele maanden geleden sinds ik nog eens wat over m’n eigen leven vertelde. Tijd dus voor een uitgebreide update van m’n offline reilen en zeilen.

Werk

De job in het bedrijf waar ik in november begonnen ben is nog steeds bijzonder boeiend. De voorbije maanden heb ik alvast ontzettend veel bijgeleerd, en ook heel wat meegemaakt. Toen ik eindelijk goed en wel geïnstalleerd was werd er namelijk ingebroken. Onder andere mijn werklaptop werd meegenomen. Sindsdien wordt alles naar huis meegenomen.

Als een van m’n eerste opdrachten mocht ik, op basis van een ontwerp in Photoshop, een eigen WordPress theme in elkaar steken voor een bedrijfsblog. Dat had ik altijd al willen doen. Het bleek uiteindelijk ook helemaal niet zo moeilijk. Naar de toekomst toe wil ik nog wel meer van die opdrachten krijgen.

Ook technologieën waar ik heel wat minder ervaring mee had kwamen aan bod. Was ik aanvankelijk wat onzeker om aanpassingen te maken in .htaccess, dan is dit nu al lang geen probleem mee. Ook met het Drupal CMS wordt vaak gewerkt, al is het toch nog moeilijk om daar mijn weg te vinden. Zeker wanneer achteraf blijkt dat voor bepaalde projecten custom modules werden geschreven, en er dus geen visuele interface voor handen is.

Euhm, wat heb ik nog allemaal gedaan… Zelf een gids geschreven over diamantbewerking, een online catalogus rond speelgoed- en kermisautomaten ‘geoptimaliseerd’, een ministite rond kredieten en leningen opgezet, etc. Allemaal heel erg uiteenlopende maar wel leerrijke ervaringen.

Een even leerrijke maar minder aangename ervaring is het omgaan met lastige klanten. Het zijn er niet veel, maar ze nemen wel veel tijd in beslag. Dat zal waarschijnlijk in ieder bedrijf wel zo zijn zeker? Ook minder fijn was het vrij grote verloop in de laatste weken van 2008: iedere week vertrok er wel iemand, wat wel even wennen was. Sindsdien is de toestand gelukkig redelijk stabiel gebleven.

Google AdWords Qualified Professional
Google AdWords Qualified Professional

Een van mijn aspiraties toen ik hier begon te werken was slagen voor het AdWords examen. Sinds januari verzorg ik de online AdWords campagnes voor een handvol klanten. Eind januari nam ik deel aan het bijhorende examen, met succes. Een score van  83,3 procent. Sindsdien ben ik dus officieel Google AdWords Qualified Professional. Dat eerste doel is dus alvast in orde.

Begin februari kregen we het schokkende nieuws dat er een suïcidale puber vanaf de hoogste verdieping van ons gebouw was gesprongen, smak te pletter op de trappen aan de ingang. De ambulance was gelukkig snel ter plaatse. Wat eerst bijzonder ernstig scheen te zijn bleek uiteindelijk toch nog mee te vallen: hij had enkel iets gebroken.

Vorige week zat de proefperiode van 16 weken er eindelijk op en kreeg ik mijn vast contract. Een ware luxe om te hebben in onzekere tijden als deze. En ik stel alvast een nieuw doel: beter leren omgaan met Drupal, en er zelf een volledig nieuws website mee opzetten.

Wonen

De verhuis van Heusden-Zolder naar Herentals is vrij vlot verlopen. De eerste weken pendelde ik nog dagelijks tussen Limburg en Antwerpen, maar daar kwam meteen een einde aan toen we de slaapkamer in ons nieuwe appartement af was. Op die manier kon ik er alvast slapen, en werd mijn reistijd gehalveerd. Maar je meubels op de tweede verdieping krijgen is toch een ware pain in the ass bij een gebouw zonder lift.

De slaapkamer was snel af, maar aan de rest van het appartement was nog heel wat werk nodig. Verf, verf en nog eens verf. Zonder hulp van familie waren we nu waarschijnlijk nog steeds onze eerste kamer aan het verven.

Ikea Catalogus 2009
Ikea Catalogus 2009

Een gouden tip: wie van plan is iets te kopen bij Ikea doet er goed aan de meubelprijzen uit de koopgids te vergelijken met die in de Nederlandse versie. Het is misschien een beetje verder rijden, maar voor grote aankopen maak je dan nog steeds een flinke winst. Dankzij die eenvoudige vergelijking spaarden we enkele honderden euro’s uit. En het is inderdaad waar: Ikea meubels monteren is een van de ultieme relatietests.

Ondanks de goedkopere meubels zaten we uiteindelijk toch ver boven ons aanvankelijk geschatte budget. We hadden meer dan dubbel, zelf al driemaal zoveel uitgaven als oorspronkelijk van plan waren. Toch was ik blij toen we eindelijk onze zetel hadden. Na een lange dag ’s avonds languit in je zetel kunnen ploffen is een waren zegen vergeleken met zitten op gewone keukenstoelen.

Het appartement is zo goed als klaar, maar dat zou je op het eerste zicht niet zeggen. Wat aanvankelijk veel te ruim leek staat nu al grotendeels vol.   Overal staan nog dozen, en de bureau staat nog in de living. We zitten namelijk met een lek in de grote slaapkamer, waardoor we onze meubels moesten herschikken. Zodra het platte dak boven die slaapkamer in orde is kunnen we alles herschikken en komt er ineens terug heel wat ruimte vrij.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Chique dinges zeg!

    Ik ben tegenwoordig ook weer wat aan het spelen met Drupal, oa voor ’t werk iets gemaakt. Heel interessant systeem.

    Designen vanaf grafisch ontwerp en .htaccess zijn echter niet meteen mijn sterke kanten…

    1. Het is nochtans verbazingwekkend eenvoudig hoe snel je .htaccess kan begrijpen aan de hand van enkele online tutorials. Eigenlijk is er niet zo heel veel aan. Drupal, dat is al heel wat minder makkelijk. Onlangs moest ik een eenvoudig menu aanpassen. Op vier verschillende plaatsen tegengekomen een aangepast, maar nog steeds geen verandering te zien. (Caching stond nochtans uit.) Hopelijk gaat dat binnenkort allemaal wat vlotter.

  2. Fijn te lezen dat het zo goed met je gaat op persoonlijk vlak. Dat de producten van Ikea in Nederland goedkoper zijn wist ik trouwens niet. Interessant.

    1. Nog vroeg op, zie ik. ;-) Ze zeggen wel eens dat mooie liedjes niet lang duren. Hopelijk kunnen we nog wel een tijdje blijven genieten van ons ‘liedje’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *