WerelddierendagMoest ik een huisdier hebben, ik zou het zeker goed verzorgen. De tig goudvissen en één Russische dwerghamster die allemaal een hoge leeftijd behaalden kunnen dat echter niet meer getuigen. Maar moest er opnieuw een huisdier komen, dan zou het ongetwijfeld zeer gelukkig worden.

Dit om ook eens zo’n hypotethisch gesprek te voeren, volledig in de sfeer van Alles kan beter.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

 1. Mocht je een huisdier hebben, dan zou het zeker niet in mijn tuin mogen komen spelen. Niet dat ik een tuin heb…

 2. Bedoel je als het je verjaardag moest zijn, dat je dat dan eventueel zou willen krijgen?
  Stel dat het een kat is (of een hond), zou je dan blij zijn?

 3. Graag hadden wij uw aandacht gevestigd op de noodzaak van een dierenpolitie in België.
  Met dierenpolitie zou ik graag de politici erop attent maken dat de dierenrechten met de voeten getreden wordt in België.
  Sommige instanties zoals Blid zetten zelfs op hun website mishandelingen die hen bekend zijn maar waar niemand ingreep. Gaya zegt vlakaf dat het er niet is voor particulieren. De FOD afdeling dierenwelzijn zegt dat zo’n organisatie in België niet kan. Met als reden dat ze bv. in Nederland gegroeid is uit een reeds lang actieve dienst. Wanneer je zoiets niet kan opstarten kan het ook niet lang bestaan, denk ik dan.
  Een paar klachten zijn mij toegestuurd door face-book leden die nergens gehoor kregen.
  Vanuit een schepenkabinet is mij vertrouwelijk meegedeeld dat wanneer men belt naar de FOD, afdeling dierenwelzijn, om een klacht te melden ze het antwoord krijgen: ‘Deze klacht is toch gegrond anders sturen wij een dierenarts voor niets, als u niet zeker bent gelieve dan niet meer te bellen’.
  Ook ontving ik klachten over dierenopvangcentra.
  Daarom moet er een onafhankelijke dienst opgestart worden met perfect opgeleide inspecteurs die dit alles controleren en in kaart brengen.
  Database:
  Een dier in een asiel binnengebracht moet indien mogelijk gekoppeld worden aan de vorige eigenaar en zeker aan de koper. Mensen die ooit gestraft zijn voor mishandeling of verwaarlozing moeten ook in deze database vermeld staan zodat er een degelijke controle bestaat.
  Er zijn nog zoveel dingen te melden maar dit zijn zowat de belangrijkste. Voor iets meer over de werking kan u ook kijken op http://www.dierenpolitie.net

  Met dank en vriendelijke groeten.

  Danny De Cort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *