Het logo van MGM

Iedere filmstudio heeft wel zijn eigen bekende opening: MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) heeft zijn brullende leeuw, Paramount Pictures zoomt in op de Ben Lomond berg in Utah, Fox richt haar bekende zoeklichten ten hemel, Walt Disney toont haar bekende sprookjeskasteel.

Voor haar bekende opening gebruikte MGM verschillende leeuwen. In 1957 werd uiteindelijk gekozen voor Leo als definitieve leeuw. Voordien waren er ook nog Slats, Jackie, Coffee, Tanner, George en tenslotte dus Leo. De opnames van die bekende brul zagen er ongeveer zo uit.

Opname van de MGM leeuwenbrul
Opname van de beroemde MGM leeuwenbrul (1928)

Echt wel een bijzondere foto.

Doorheen de jaren ontstond ook een gerucht een van deze leeuwen, enkele dagen na de opnames van deze intro, zijn trainer en twee assisten had doodgebeten. Luguber verhaaltje, waar gelukkig niets van waar is.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *