Platte bandEen nieuw soort criminaliteit lijkt opgedoken in Brussel. Een bende met de naam Flagadas steekt er de banden van terreinwagens lek. Die zouden teveel vervuilen volgens hen. De beweging is overgewaaid uit Frankrijk waar de Dégonflées al langer terreinwagens met een platte band achterlaten.

Of jeeps al dan niet meer vervuilen laat ik voorlopig in het midden, maar eigenaars van een 4×4 zijn in ieder geval gewaarschuwd. Deze kerels lijken er niet voor terug te schrikken op banden eventjes plat te zetten. Waarom en waarvoor deze mensen precies strijden leggen ze uit op hun weblogs.

Update: Via Luc Van Brakel blijkt dat de Flagadas ook een eigen weblog hebben.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.