Eduserv down bij UGent

Eduserv server downHet was wel eventjes verschieten, omdat ik dacht dat m’n webspace gewist was, maar blijkbaar lag het gewoon aan de server van UGent.

16u45: De studentenserver eduserv is wegens een crash voor onbepaalde tijd niet beschikbaar. E-mail en H-schijven zijn niet bruikbaar, interactieve login is onmogelijk. Applicaties op Athena zijn bruikbaar, maar u ziet een waarschuwing omtrent het ontbreken van de H-schijf.

Eventjes een kopie maken en een noodoplossing invoeren. De bestanden van m’n template staan immers op die server.

Update 21 oktober:

10u40: Eduserv zal ten vroegste tegen vanavond opnieuw operationeel zijn.
13u45: Ten gevolge van de crash is er geen data op eduserv verloren gegaan, ook de in deze periode verzonden mail komt in een wachtrij en wordt later afgeleverd. Vóór 17u volgt er nog een status update.
17u00: Wij verwachten dat eduserv om 18u00 opnieuw beschikbaar zal zijn.

Update 22 oktober:

De server is verdorie nog altijd onbereikbaar.

Om enkele resterende problemen op te lossen zal er een onbeschikbaarheid zijn van moonrock op zaterdag 22 oktober (zowel H-schijven als gedeelde netwerkschijven).

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. ugent…. Dat wil zeggen dat jij aan de Universiteit van Gent zit

    Aangezien ik geen zin heb om alles door te nemen ga’k de vraag hier maar eens stellen: welke richting doe je precies?

    Door mijn leerkrachten is het mij aangeraden om bij het bepalen van een studiekeuze naar volgend jaar toe contact te zoeken met mensen die op de universiteit zitten. En aangezien ik ook naar Gent ga gaan…

  2. Geschiedenis, om precies te zijn. Als er nog dingen zijn die je wil weten, check your mailbox..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *