Vespa scooter in Limburg

Gisteren ging ik met de Ves­pa rond­to­eren in Lim­burg samen met m’n broer en vad­er. Want papa wil graag een scoot­er, maar mama ziet dat liev­er niet gebeuren. Om toch tot een com­pro­mis te komen kreeg hij voor z’n ver­jaardag een dag­je scooteren lang­sheen de Maas. Vorig jaar bezocht­en we zo de streek rond Haspen­gouw. Dit jaar reden we dus van Riemst richt­ing Voeren en over Maas­tricht terug naar de Kaste­len­route in Bor­gloon.

De vri­je maandag van Hemel­vaart begon al vroeg met een vlug ont­bi­jt en daar­na de autorit naar Hoe­selt. We had­den een reser­vatie bij Ves­pa Fun om een hele dag te touren, van negen ’s ocht­ends tot vlak aan het sluit­ing­su­ur om 21 uur. De eige­naar gaf ons eerst nog een korte brief­ing over het starten en sluiten van de Ves­pa, waar­na we vertrokken voor een halve dag rij­plezi­er.

Vespa Fun verhuur
Een hele reeks scoot­ers die Ves­pa Fun ver­hu­urt

De voor­bi­je week was het weer zow­el goed als slecht. In Lim­burg heb je nog het geluk dat de gemid­delde tem­per­atu­ur alti­jd iet­sje hoger ligt in de zomer, al maak­te dat weinig ver­schil. De gri­jze ocht­end­wolken maak­ten al gauw plaats voor een open blauwe hemel. Van geluk gespro­ken!

Alden Biesen
Eerste tussen­stop: de Land­com­man­der­ij van Alden Biesen
Kronkelwegen langs de Maas
Zalig rij­den op de kro­nkel­we­gen langs de Maas

De route die we vol­gen­den viel ook bij­zon­der goed mee: weinig grote banen en vooral veel kro­nkel­we­gen, bergop en bergaf. Alhoewel je het niet goed opviel zijn we het Fort van Eben-Emael voor­bij gere­den. Van het maa­sei­land Lanaye namen we de overzetpont naar Eijs­den in Ned­er­land.

De Maas oversteken
De Maas over­steken in 5 minuten voor 1 euro
Veerpont over de Maas
Met het veer­pont over de Maas van Bel­gië naar Ned­er­land

Onze route ging verder naar het zuiden richt­ing Voeren. Ook hier rij je door mooie, groene en rustige land­schap­pen. Van­daag waren er veel wan­de­laars en fiet­sers die het­zelfde idee had­den, al moesten zij natu­urlijk iets hard­er doorzetten om het heuvel­land­schap te doorkruisen.

Een mooi uitzicht
Een van de vele adem­ben­e­mende uitzicht­en onder­weg
Fourons Wallons
Fourons Wal­lons (sic), een overbli­jf­sel uit de jaren 1970

Om de inner­lijke mens ook wat te ver­wen­nen hield­en we halt bij De Cantarel in Sint-Martens-Voeren, een gezel­lig pen­sion met mooi eet­ter­ras in de tuin.

De Cantarel in Voeren
Klaar voor de lunch bij De Cantarel in Sint-Martens-Voeren

Via Maas­tricht keer­den we terug naar Bel­gië, waar­na we nog enkele uren de Kaste­len­route vol­gden. Rond een uur of zeven ’s avonds raak­te onze brand­stof toch sti­laan op. Dat, en ons zitvlak begon toch wel pijn te doen. Het was een bij­zon­der ges­laagde dag. Dit doen we zek­er nog eens opnieuw!

Het was een plezante dag
Het was een plezante dag. Vol­gend jaar opnieuw?

Epi­loog: Eens in de wagen sloeg de ver­moei­d­heid toch toe. Na de terugrit naar Antwer­pen kroop ik qua­si meteen in bed. De vol­gende mor­gen op het werk liet H. me op bij­zon­der ongen­u­anceerde wijze weten dat m’n neus pre­cies nogal rood was. De spiegel gaf haar gelijk. Ook het vel aan m’n han­den trok nogal. Vol­gende keer best de zon­necrème niet ver­geten.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

    1. Zek­er doen! Lang genoeg zagen en dan zal Ger­rit wel toegeven. ;) Op zich is zo’n dag­je ook hele­maal niet duur. Ik geloof dat we €240 betaalden voor drie scoot­ers en ben­zine voor een hele dag. Het enige wat veel geld kostte was de waar­borg (€700 ongeveer?) maar die kri­jg je terug op het einde van de dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *