Once upon a time

Tien jaar geleden verscheen mijn eerste bericht op dit blog. Toen nog onder een andere naam, op een ander platform, in wat nu een ander leven lijkt. Van dat alles resten enkel herinneringen, en hier en daar een verloren screenshot. Al het andere ging verloren tijdens daaropvolgende verhuizingen. In mijn terugblik wil ik niet zozeer focussen op cijfers, want die zijn waardeloos zonder de bijhorende verhalen.

Wat is de waarde van schrijven? Wat is de waarde van je mening delen in een digitale wereld? Wat hoop je te bereiken met jouw woorden? Allemaal vragen waar ik doorheen de jaren regelmatig opnieuw op stootte. Je eerste idee blijkt meestal het beste: een mix van extern geheugen voor mezelf en informatie waarvan ik denk dat anderen er ook wat aan hebben.

Daarnaast blijkt een eigen website onderhouden een goede leerschool voor historici zonder duidelijke perspectieven op een baan met toekomst. Teksten herformateren leert je de basis van opmaak in HTML en informatie structureren. Niet tevreden met het standaard design brengt je in de wateren van webdesign en CSS. Eigen hosting zoeken laat je zien wat het is om maximale performance te persen uit een beperkte hoeveelheid server resources. U afvragen waar al die reageerders toch vandaan komen doet je verzeilen in de wondere wereld van webanalyse. En voor je het weet bemachtig je een job in een sector die voordien ontoegankelijk leek. Het kan al eens verkeren.

Dit gebeurde allemaal per toeval. Ik ging zeker niet doelbewust op zoek naar deze of gene kennis. Het kwam allemaal maar een beetje… vanzelf. Autodidact en zo. Geen idee wat de volgende tien jaren zullen worden. Maar als ik merk hoe mijn vorige keuzes telkens de juiste bleken te zijn, dan maak ik me geen zorgen om wat komen zal.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *