The Spielberg Face in Jurassic Park

Een film­personage dat in de verte kijkt tijdens een sleutel­moment in het verhaal. Men noemt dat blijkbaar een Spielberg face. Dat wist ik nog niet. Steven Spielberg gebruikt het blijkbaar vaak in zijn films, al dan niet in combinatie met een close-up.

Daar moet ik in het vervolg zeker eens op letten. De regisseur heeft het niet uitgevonden, maar het is wel een van zijn trademarks geworden. Je kan het vergelijken met de Wilhelm scream en Kubrick stare.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *