Matroesjka's

Men­sen­han­del is niet meer van deze tijd. Toch is het pro­bleem nog steeds ac­tu­eel. Stop The Traffik wil dit aanklagen met een campagne voor meer mensenrechten.

Elke dag worden mannen en vrouwen gekocht en verkocht. Meisjes gaan tegen hun zin de prostitutie in. Mannen moeten onder dwang zwaar werk doen. Vrouwen komen door leugens in de huishouding terecht in een onbekend land.

Wat aanvankelijk een scène uit Matroesjka’s lijkt eindigt met een serieuze wake-up call voor de vele toeschouwers. (Naar een idee van Duval Guillaume.)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Het lijkt misschien alsof het er niet meer is, dit omdat het hier niet zoveel voor komt. Maar volgens mij zijn er echt heel veel landen waarbij je vanaf je geboorte al bijna ontvoerd wordt. Echt vreselijk.

    Super goed filmpje erbij ook. Je zag de mensen echt met grote ogen lezen wat er op het scherm kwam

    1. Ze zullen op dat moment wel even hebben moeten slikken, maar daarna was het weer de beurt aan de meisjes.

      Slavernij an sich bestaat officieel niet meer. Maar in de plaats daarvan heb je tegenwoordig wel familieberoepen, fabriekslijnen of kinderarbeid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *