Wintersport

De winter in België is alvast goed begonnen. Maar van sneeuw valt nog weinig te merken. De mogelijkheden voor wintersport in eigen land zijn dan ook vrij beperkt, tenzij je kiest voor indoor skiën of snowboarden.

Veel interessanter is het om een skivakantie in het buitenland te boeken. Bij Belgen zijn vooral de Alpenlanden populair. Wie op tijd wil vertrekken naar de besneeuwde bergen kan best nu al beginnen zoeken.

Wintersportvakanties

Iedereen die al eens op skivakantie is geweest weet dat onze eigen hellingen in de Ardennen niet te vergelijken zijn met echte bergen.

  • In West-Europa zijn de Alpen de topbestemming voor wintersporters. Daarbij denken we aan landen als Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië.
  • De voorbije jaren zijn ook andere bestemmingen opgekomen: Tsjechië, de Pyreneeën, Balkanlanden, de Sierra Nevada in Andalusië en zelfs Scandinavië trekken steeds meer wintersporters aan.

Je reis helemaal zelf regelen komt bijna niet meer voor en de meeste mensen maken dan ook graag gebruik van een reisbureau om alles te plannen. Met wat geluk zijn er promoties en betaal je heel wat minder dan gewoonlijk. Wie op korte termijn wil vertrekken kan toch nog voordeel doen met een last minute.

Vervoer & Transport

Via het reisbureau kan je meteen ook je vervoer vastleggen. Vaak brengen autocarondernemingen hele groepen vakantiegangers met bussen in een keer naar de bergen. Een nachtbus haalt je ’s avonds op, en wanneer je ’s ochtends wakker wordt ben je al op je bestemming.

Sommige mensen kiezen er voor om zelf met de auto naar hun bestemming te rijden. In dat geval is het uiteraard aangeraden om even bij je autogarage te informeren naar winterbanden. Voor verder gelegen bestemmingen is het uiteraard aangewezen om met het vliegtuig te gaan, al kan je dan wel minder meenemen.

Skiën & Snowboarden

Wie nog niet zo goed kan skiën of snowboarden of gewoon zijn techniek nog eens wil opfrissen, kan alvast gaan oefenen. Zowel bij ons in België als bij onze noorderburen in Nederland zijn er verschillende skischolen.

Zo kan je indoor skiën in het overdekte skicentrum van Snow Valley in Peer. Een gelijkaardige skipiste kom je tegen net over de Belgische grens in Nederlands Limburg; SnowWorld in Landgraaf.

Je kan er zowel groepsles als privéles krijgen om te leren skiën of snowboarden. Het niveau van de Olympische winterspelen in Vancouver zal je niet meteen halen, maar het is een goed begin.

Sporten & Ontspanning

Eens ter plaatse wil je natuurlijk niets liever dan de skipistes op en glijden over de sneeuw. Om geen kou te lijden kan je best aangepaste kleding dragen: een dikke winterjas, een skibroek, een paar handschoenen en een muts zijn geen overbodige luxe. Skischoenen en snowboard boots mogen uiteraard ook niet ontbreken. Let op dat je bindingen vast zitten, zodat je niet met de eerste gipsvlucht naar huis gaat.

Naast skiën en snowboarden zijn er nog enkele andere winter- en sneeuwsporten die je kan beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan schaatsen, langlaufen, rondrijden met de sneeuwscooter of een stevige bergwandeling maken.

Na het inspannen is het tijd om te ontspannen. En de klassieke manier om dat te doen is de après-ski. In een berghut, bar of hotel drink je een glaasje en nadien feest je tot in de vroege uurtjes. Vergeet zeker het avondeten niet met bijvoorbeeld een lekkere raclette.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *