Sinterklaas

Sinterklaas vs KerstmanVanavond zetten de meeste kinderen braaf hun schoen­t­je, in de hoop mor­gen een leuk cadeau te ont­van­gen van Sin­terk­laas. In de Ned­er­lan­den zet men vanaf de vijf­tiende eeuw de schoen. In eerste instantie gebeurde dat in de kerk. Rijke burg­ers leg­den wat in de schoe­nen en de opbrengst was voor de armen. Die opbrengst werd verdeeld onder de armen op 6 decem­ber, de offi­ciële sterfdag van de Heilige Nico­laas.

Zelf wil ik maar één ding: een job. Hopelijk ver­loopt m’n gesprek in Maas­meche­len mor­gen vlot en ben ik tegen het einde van dit jaar ‘van straat’. Dat zou nog eens een leuk cadeau zijn. Hier alvast enkele film­p­jes van Sint en Piet om de vrolijke en lief­st niet té com­mer­ciële sfeer erin te houden enkele leuke Sin­terk­laas­film­p­jes (100% NSFK!).

Snelle Eddy als Sint.

Hans Teeuwen als Sin­terk­laas bij Jiske­fet.
https://www.youtube.com/watch?v=bV94tch4dMQ

6 decem­ber: Heel wat nieuws­gierige neuzen pre­cies. Dat geeft niet… Het was een vlot gesprek, vol posi­tieve beloften, het­geen je wel vak­er hoort bij uitzend­kan­toren. Meteen een afspraak gemaakt voor een per­soon­lijk gesprek in de namid­dag bij het bedri­jf in kwest­ie. Glob­al­Net. Nog nooit van geho­ord maar ze hebben wel een oer­lelijke web­site.

Ik had nog nooit zo’n call­cen­ter van­bin­nen gezien. De hon­der­den kleine bureaut­jes in die grote hal deden me op de een of andere manier denken aan een Romeinse slaven­gallei. Er waren blijk­baar nog wat mensen voor mij, waar­van som­mi­gen al een uur of twee ston­den te wacht­en. Echt stipt hield­en ze zich daar niet aan hun afsprak­en, en van een per­soon­lijk gesprek was even­min sprake. Toch maar niks voor mij.

Van de Sint kreeg ik toch nog een troost­pri­js: een gele zak over­heer­lijk M&M’s. Ben blijk­baar toch nog braaf geweest dit jaar. :)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. 1. Suc­ces met uw sol­lic­i­tatiege­sprek!
  2. Gelukkige Sin­terk­laas!
  3. Zin om een stok­je op te van­gen dat vraagt om 10 smsjes uit uw huidi­ge inbox/mappen lukraak te pub­liceren?

  1. U dank ik wel.
  2. Dito. :)
  3. Hoho­ho, zowaar twee stok­jes. Nu zal ik niet anders kun­nen. Kom maar op!

  Dankuwel voor de ste­un­be­tuig­ing. Ergens, daar­buiten in de wilde wereld van het werk, zit ergens die job van mijn lev­en ver­sc­holen achter een of andere stru­ik. Laat dat jacht­seizoen nu maar komen.

 2. Mèèn oo mèèn! Wat ont­dek ik hier! Een radioot­je met lief en mijn lied in! Enneu: vang! (zie site — sebi­et toch — want voor het moment werkt CuteFTP alles­be­halve mee).

 3. En voor welke job ben jij gaan sol­liciteren in Maas­meche­len?

  Moest ik de sint zijn ik had je die job direct cadeau gedaan. ;)

  Hoe is het gesprek trouwens ver­lopen?

 4. sin­terk­laas en paar­den zijn blijk­baar geen goeie com­bi­natie, wan­neer ik de bloop­er­filmkes bek­ijk.
  Jij meer suc­ces gewenst met het vin­den van de job van je lev­en!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *