13 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

Sinterklaas

Sinterklaas vs KerstmanVanavond zetten de meeste kinderen braaf hun schoentje, in de hoop morgen een leuk cadeau te ontvangen van Sinterklaas. In de Nederlanden zet men vanaf de vijftiende eeuw de schoen. In eerste instantie gebeurde dat in de kerk. Rijke burgers legden wat in de schoenen en de opbrengst was voor de armen. Die opbrengst werd verdeeld onder de armen op 6 december, de officiële sterfdag van de Heilige Nicolaas.

Zelf wil ik maar één ding: een job. Hopelijk verloopt m’n gesprek in Maasmechelen morgen vlot en ben ik tegen het einde van dit jaar ‘van straat’. Dat zou nog eens een leuk cadeau zijn. Hier alvast enkele filmpjes van Sint en Piet om de vrolijke en liefst niet té commerciële sfeer erin te houden enkele leuke Sinterklaasfilmpjes (100% NSFK!).

Snelle Eddy als Sint.

Hans Teeuwen als Sinterklaas bij Jiskefet.
https://www.youtube.com/watch?v=bV94tch4dMQ

6 december: Heel wat nieuwsgierige neuzen precies. Dat geeft niet… Het was een vlot gesprek, vol positieve beloften, hetgeen je wel vaker hoort bij uitzendkantoren. Meteen een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek in de namiddag bij het bedrijf in kwestie. GlobalNet. Nog nooit van gehoord maar ze hebben wel een oerlelijke website.

Ik had nog nooit zo’n callcenter vanbinnen gezien. De honderden kleine bureautjes in die grote hal deden me op de een of andere manier denken aan een Romeinse slavengallei. Er waren blijkbaar nog wat mensen voor mij, waarvan sommigen al een uur of twee stonden te wachten. Echt stipt hielden ze zich daar niet aan hun afspraken, en van een persoonlijk gesprek was evenmin sprake. Toch maar niks voor mij.

Van de Sint kreeg ik toch nog een troostprijs: een gele zak overheerlijk M&M’s. Ben blijkbaar toch nog braaf geweest dit jaar. :)