Sinterklaas

Sinterklaas vs KerstmanVanavond zetten de meeste kinderen braaf hun schoentje, in de hoop morgen een leuk cadeau te ontvangen van Sinterklaas. In de Nederlanden zet men vanaf de vijftiende eeuw de schoen. In eerste instantie gebeurde dat in de kerk. Rijke burgers legden wat in de schoenen en de opbrengst was voor de armen. Die opbrengst werd verdeeld onder de armen op 6 december, de officiële sterfdag van de Heilige Nicolaas.

Zelf wil ik maar één ding: een job. Hopelijk verloopt m’n gesprek in Maasmechelen morgen vlot en ben ik tegen het einde van dit jaar ‘van straat’. Dat zou nog eens een leuk cadeau zijn. Hier alvast enkele filmpjes van Sint en Piet om de vrolijke en liefst niet té commerciële sfeer erin te houden enkele leuke Sinterklaasfilmpjes (100% NSFK!).

Snelle Eddy als Sint.

Hans Teeuwen als Sinterklaas bij Jiskefet.
https://www.youtube.com/watch?v=bV94tch4dMQ

6 december: Heel wat nieuwsgierige neuzen precies. Dat geeft niet… Het was een vlot gesprek, vol positieve beloften, hetgeen je wel vaker hoort bij uitzendkantoren. Meteen een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek in de namiddag bij het bedrijf in kwestie. GlobalNet. Nog nooit van gehoord maar ze hebben wel een oerlelijke website.

Ik had nog nooit zo’n callcenter vanbinnen gezien. De honderden kleine bureautjes in die grote hal deden me op de een of andere manier denken aan een Romeinse slavengallei. Er waren blijkbaar nog wat mensen voor mij, waarvan sommigen al een uur of twee stonden te wachten. Echt stipt hielden ze zich daar niet aan hun afspraken, en van een persoonlijk gesprek was evenmin sprake. Toch maar niks voor mij.

Van de Sint kreeg ik toch nog een troostprijs: een gele zak overheerlijk M&M’s. Ben blijkbaar toch nog braaf geweest dit jaar. :)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. 1. Succes met uw sollicitatiegesprek!
  2. Gelukkige Sinterklaas!
  3. Zin om een stokje op te vangen dat vraagt om 10 smsjes uit uw huidige inbox/mappen lukraak te publiceren?

  1. U dank ik wel.
  2. Dito. :)
  3. Hohoho, zowaar twee stokjes. Nu zal ik niet anders kunnen. Kom maar op!

  Dankuwel voor de steunbetuiging. Ergens, daarbuiten in de wilde wereld van het werk, zit ergens die job van mijn leven verscholen achter een of andere struik. Laat dat jachtseizoen nu maar komen.

 2. Mèèn oo mèèn! Wat ontdek ik hier! Een radiootje met lief en mijn lied in! Enneu: vang! (zie site – sebiet toch – want voor het moment werkt CuteFTP allesbehalve mee).

 3. En voor welke job ben jij gaan solliciteren in Maasmechelen?

  Moest ik de sint zijn ik had je die job direct cadeau gedaan. ;)

  Hoe is het gesprek trouwens verlopen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *