Shadowland Pilobolus

Dansgezelschap Pilobolus betoverde de wereld met hun optreden tijdens de Oscaruitreiking enkele jaren geleden. Hun originele schaduwspel is nu voor het eerst te zien in België. Gelezen in het stadsmagazine en meteen tickets gaan halen! Eenvoudiger gezegd dan gedaan want de website van Sherpa accepteerde enkel Visa-kaarten. Nog een geluk dat ze ook offline verkooppunten hebben, waarvan eentje hier om de hoek.

Zelf geen fan van hokjesdenken is het moeilijk te omschrijven wat je precies kan verwachten van de voorstelling. Deels dans, deels schaduwspel, deels acrobatie en concert. Echt een mooie combinatie van verschillende kunstvormen. Mijn laatste dansvoorstelling is alweer enkele jaren geleden dus ik kijk hier wel naar uit.

De voorstelling zelf volgt het surreëele verhaal van een jong meisje dat de wereld ontdekt. Achter verlichtte schermen versmelten te schaduwen van de dansers tot bloemen, auto’s, olifanten, etc. Knap gedaan. Hier alvast een kort voorsmaakje van wat je mag verwachten van de Shadowland show.

Onze voorstelling begint vanmiddag om drie uur in de Elisabethzaal. Wij zijn al helemaal klaar om hun betoverende wereld te ontdekken!

(6 oktober) En wat een betoverende wereld dat het was. Alhoewel onze voorziene plaatsen aanvankelijk niet vrij waren hebben we toch nog betere zitjes kunnen loskrijgen. ;-) De voorstelling op zich was echt wel de moeite. Acrobatische en tegelijk ook sierlijke bewegingen die een verhaal vertelden over aanvaarding van jezelf.

 Dog girl, hoofdrolspeelster in Shadowland

Bij zo’n voorstelling gaan we altijd meteen op zoek naar meerdere lagen in het verhaal. Enkele jaren kunstgeschiedenis volgen doet wat met een mens. Eerste laag: het klassieke verhaal van een heldin die te maken krijgt met tegenslagen en moet leren leven met haar gewijzigde lot. Tweede laag: het waaierverhaal uit de middeleeuwse literatuur dat zich ontplooit en in omgekeerde volgorde weer sluit. Een derde laag die mythologische figuren bevat als de centaur, een geweldadige vrouwenontvoerder die hier tegen zijn natuur in zachtaardig en liefhebbend uit de hoek komt.

Centaur in Shadowland

De minutenlange staande ovatie kreeg nog een extra beloning in de vorm van enkele stukken speciaal voor ’t Stad. De dansers vormden samen het standbeeld van Brabo op de Grote Markt, de naam “Antwerpen” en tot slot ook nog een mooie “Dank u”. Dankuwel indeed!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *