Afgelopen weekend konden we ten volle genieten van de gezellige wijkfeesten in Klein Antwerpen. De zondag begon veelbelovend met een straalblauwe hemel en een lekker ontbijt. Zo’n dag waarop alles meezit.

De drukke agenda van dit wijkfeest in hartje Antwerpen speelde zich vooral af in en rond het stadspark, het kloppende groene hart van deze wijk. Zelfs met een wereldberoemd station om de hoek blijft dat park voor mij toch de grootste meerwaarde hier in de omgeving.

Mooie herfstkleuren in het stadspark van Antwerpen
Mooie herfstkleuren in het stadspark

De dag begon met een inhuldiging van een nieuw beeld ter hoogte van de speeltuin aan de Quinten Matsyslei. Maar die inhuldiging begon al om negenen en op dat moment waren mijn ogen nog niet helemaal open.

Het meeste volk werd aangetrokken door de vele spulletjes op de rommel- en broccantemarkt aan het Standbeeld der Gesneuvelden. Enkele weken geleden was er op diezelfde plek ook al een rommelmarkt dus dat zat wel goed. Uiteindelijk heb ik niets gekocht, maar het snuisteren zelf was al leuk genoeg. :-)

Veel volk op de wijkfeesten
Er kwam veel volk opdagen voor de wijkfeesten
Rommelmarkt
Leuke spulletje op de rommelmarkt
Oorlogsmonument stadspark Antwerpen
Een kleurrijk oorlogsmonument

Is u niks opgevallen bij dat laatste monument? Niets dat ongewoon leek? Juist ja: de standbeelden staan er extra kleurrijk bij! Speciale aankleding voor deze feestelijke dag. Alle beelden in het park stonden er stijlvol bij!

Louis Major met sjaal
Louis Major draagt een sjaal
Pocahontas
Pocahontas draagt een rokje

Ik keerde nadien nog terug om een stukje te joggen door de delen van het park die nog niet in beslag waren genomen door de vele kraampjes en standen. Bijzonder leuk om op de kronkelende paden van het stadspark de fietsende fanfare “De Zwaluw” tegen te komen. Zij zorgden voor een aangename afwisseling in dat anders zo monotone loopritme tijdens mijn half uurtje joggen.

Fietsende fanfare De Zwaluw
Fietsende fanfare De Zwaluw

Een heerlijke zondag in een heerlijke stad!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *