Allemaal SamGisteren op de radio, vandaag op het internet. Op Sam.be konden mensen met een hoog gehalte aan “sociaal engagement” hun eigen project laten registreren. De initiatieven lopen van kinderfeesten en speelstraten over Ramadan voor dummies naar sporten tegen de oorlog.

Op 13 november lanceren Andrea Croonenberghs en Kathy Lindekens de televisieversie op ‘één’, een programma met de naam ‘Allemaal Sam?’. Het “wordt een wervelend spektakel met live muziek en stand-up comedy. Het programma draait allemaal rond de vraag: hoe sociaal zijn we?” Zoals de laatste jaren wel vaker ziet op de VRT kan je vanuit je luie zetel ook testen hoe hoog je socialiteit is. Ben wel benieuwd wat het resultaat van Steve Stevaert zal zijn…

Interessante is dat je subsidies kon krijgen voor je project. De beginpagina spreekt van 500 euro, maar volgens de FAQ mag je per jaar op maximum 1094,79 euro rekenen, wat in mijn ogen niet slecht is. Je moet er wél iets voor doen natuurlijk. ;-)

En zoals het hoort in onze moderne wereld zijn er ook weblogs die gelinkt worden met Sam.be. Enkele voorbeelden zijn het Leuvense fotocollectief Drieduizend en, voor de onderkant van de bevolkingspiramide, De Sint blogt. Vooral dat laatste zal de komende maanden actueler worden, wanneer Sinterklaas meer en meer in de etalages verschijnt.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Meer zelfs, alle lagen van de bevolkingspiramide kunnen op SAM.be een weblog aanmaken en vertellen over hun SAM-activiteiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *