Quake Live in je browser

Quake Live

Vandaag komt Quake Live uit gesloten beta. Iedereen kan dus deelnemen aan deze shoot ‘em up van id Software. Quake Live is de browser-versie van Quake III: Arena uit 1999.

Volgens de trailer bevat de game minstens 30 maps. Je kan kiezen uit vijf verschillende modes: Free For All, Team Deathmatch, Capture The Flag, Clan Arena, en Instagib. Het grote voordeel van deze game zit hem in de creatie van een online community. Scores worden automatisch bijgehouden en je kan deze statistieken ook eenvoudig delen met anderen. Spelers die reeds meewerkten aan de beta behouden hun gebruikersnaam, maar verliezen wel hun statistieken.

De makers beweren dat je het spel kan spelen in je browser, zonder enig programma te moeten installeren. Dit moeten we toch nuanceren. Je moet namelijk eerst een klein programma voor installeren, en dan nog kan je enkel spelen in Windows. Voordeel is dan weer dat het spel volledig gratis is. De kosten van het spel worden financieel gedekt door in-game advertenties door IGA Worldwide.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.