F16 op Kleine BrogelDe kerels van Preface.be nemen het niet altijd zo nauw met de staatsveiligheid. Dat leverde een geweldig grappig verhaal op. Vorige week, terwijl de meesten onder ons vredig lagen te knorren, fietsten zij vrolijk rond op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel in Limburg. U weet wel, daar waar onze kernwapens liggen.

Zonder slag of stoot poseerden ze bij enkele F16’s die daar geparkeerd stonden. Ietsje verderop stond nog iets interessants dat hun aandacht trok: een karretje met raketten. Nisar Trabelsi had helemaal geen vliegtuig hoeven kapen, hij had ter plaatse wel het nodige materiaal kunnen vinden. Als dat niet een klein beetje onvoorzichtig is van defensie, dan weet ik het ook niet meer.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.