Peperkoekenhuisje maken dankzij IKEA

Binnenkort is het weer Kerstmis, de tijd van gezel­schap en lekker eten. Waarom niet zelf een peper­koeken­huisje maken met deze een­voudige instructies van IKEA? Het is niet alleen lekker. Je kan er ook nog leuks mee winnen. IKEA doet een wedstrijd voor de beste kerstversiering van een “Pepparkaka Hus”. Een beetje kitsch, maar wel gezellig. ;-)

Peperkoekenhuisje in een pakje.
Peperkoekenhuisje-in-een-pakje.

Samen bij het pakket krijg je typische bouw­instructies. De verschil­lende onderdelen peperkoek lijm je aan elkaar met een glazuur van poedersuiker, eiwit en citroensap. Op die manier stort je bouwsel niet meteen in. Afwerken kan met snoepjes zoals Smarties of M&M’s.

De losse onderdelen van jouw peperkoekenhuisje
De losse onderdelen van jou peperkoekenhuisje

Wie nog steeds niet helemaal mee is kan onderstaande video volgen. Al lijkt het me bijzonder onwaarschijnlijk want met deze instructies zelfs ik er eentje maken.

Bron: Happiness Factory: Gingerbread House

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *