no doubt dont speakWat een leuke verrassing om Don’t Speak van No Doubt, een oude hit uit mijn jeugdjaren, online terug te vinden. Hun album Tragic Kingdom (1995) moet hier nog ergens in het CD rek staan. Het nummer zelf kwam pas een jaar later uit als single. In 1996 was ik veertien dus dat moet ergens tijdens het vierde middelbaar zijn geweest. Zalig nostalgisch om nog eens opnieuw te horen en zien.

Videoclip

Songtekst — lyrics

You and me
We used to be together
Everyday together always
I really feel
That I’m losing my best friend
I can’t believe
This could be the end
It looks as though you’re letting go
And if it’s real
Well I don’t want to know

Don’t speak
I know just what you’re saying
So please stop explaining
Don’t tell me cause it hurts
Don’t speak
I know what you’re thinking
I don’t need your reasons
Don’t tell me cause it hurts
(Refrein)

Our memories
Well, they can be inviting
But some are altogether
Mighty frightening
As we die, both you and I
With my head in my hands
I sit and cry

(Refrein)

It’s all ending
I gotta stop pretending who we are…
You and me I can see us dying… are we?

(Refrein)

Don’t tell me cause it hurts!
I know what you’re saying
So please stop explaining

Don’t speak (× 3)
Oh I know what you’re thinking
And I don’t need your reasons
I know you’re good (× 2)
I know you’re real good
Oh, la la-la la la
La la-la la la
Don’t, Don’t, uh-huh
Hush, hush darlin’ (× 2)
Hush, hush
Don’t tell me tell me cause it hurts
Hush, hush darlin’ (× 2)
Hush, hush
Don’t tell me tell me cause it hurts

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ik ken het gevoel. Ik ging bijna uit mijn dak toen ik het nummer onlangs nog eens hoorde. Ik moet dat album hier trouwens ook nog ergens liggen hebben. :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *