Melody Gardot: Mira

Juni, zon en bijna zomer­­vakantie. Dat vraagt ook om een zomers melodie­tje. Mira van Melody Gardot past prima in dat plaatje. De Amerikaanse zangeres kende een boeiende levensloop van mode studente tot jazz zangeres.

Mira, de eerste single van haar nieuwe album The Absence, haalt duidelijk zijn inspiratie in Latijns Amerika. De verschillende instrumenten deden me meteen denken aan de bossanova van Antônio Carlos Jobim.

Een echt zomers nummer, dat je meteen het gevoel geeft van een verblijf in het warme, exotische Brazilië tijdens de zwoele zomermaanden. Bekijk zeker ook de behind the scenes video voor een blik achter de schermen.

In dat soort atmosfeer is taal geen grens. De ontspannen en vrolijke sfeer straalt meteen door in het ritme van dit nummer. Boeiend om te zien hoe deze dame zoveel verschillende stijlen weet te combineren.

Melody Gardot in Brazilië

Ik kijk alvast uit naar juli, wanneer Melody Gardot haar nieuwe album komt voorstellen op Gent Jazz.

Songtekst — Lyrics

Mira, mmmmmm
Mira, if you never come to me my darling
I’ll burn in boiling eternity

The felicidad that I hold in my heart
Is a pretty good start for us 2
And if in the world there were only … days
I would how find how … in the blues
Mira, look at what you do to me
Mira, look at all the fantasy
Mira, this is such a lovely way to be

In all that I’ve seen, all the love that I’ve seen
Is the love that reminds me of you
In every smile is a trace of the joy
That I feel like a sweet morning …
Mira, look at what you do to me
Mira, look at all the fantasy
Mira, this is such a lovely way to be

Oh Mira, look at what you do to me
Mira, look at all the fantasy
Mira, this is such a lovely way to be.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.