Kortfilmpjes: Simpsons Video Archive

The Simpsons als The Beatles

Met armen in de lucht rek ik me uit in m’n bureaustoel. Het is eventjes tien minuten pauze en dus tijd om de gedachten wat te verzetten. Graag iets ontspannends, maar wat? Waarom zenden ze geen tekenfilms uit op het internet? Zou tof zijn: klik klik en je kijkt naar je favoriete afleveringen van bijvoorbeeld Tom & Jerry. Nu besef ik goed genoeg dat je hele reeksen kan downloaden, maar daar ga ik op zo’n moment echt niet op zitten wachten.

Is dit misschien een oplossing? Het Simpsons Video Archive bevat meer dan honderd korte en iets minder korte fragmenten uit ‘The Simpsons’, allemaal in Quicktime. Heerlijk om tijdens je (koffie)pauze eventjes te bekijken en te lachen. Enkele stukjes staan ondertussen ook al op m’n harde schijf, voor later.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.