Kama meets Gaia

Jager Luc 'Kamagurka' ZeebroekDit is Luc. Zijn geweer is z’n beste vriend. Wie denkt dat Luc een jager is heeft het bij het rechte eind: Luc is een jager, maar geen gewone.

Je kan het misschien cru vinden dat ik op jagers schiet. Ik doe dat alleen maar om het bestand van de jagers in evenwicht te houden. Anders krijg je een wildgroei van jagers. Ik schiet ook alleen de gekwetste exemplaren of degene die niet goed functioneren. Die zijn ook veel onzekerder als ze mikken, en dan krijg je sneller ongelukken. Dat is ook veiliger voor de andere mensen. Sinds het invoeren van fluobandjes kan ik ze veel beter zien, natuurlijk. Ik kan er zo een stuk of tien per week schieten. Ik denk dat dat wel ideaal is om hier het jagersbestand in evenwicht te houden, in het bos.

Laten we even duidelijk zijn: de Belgische dierenbeschermers van Gaia hebben een hilarische clip opgenomen met Luc ‘Kamagurka’ Zeebroek. Let op de grijns van Kama aan het begin van het filmpje. Is het toevallig dat er de afgelopen weken een aantal jagers is doodgeschoten?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. De jacht is geopend en ik zal het geweten hebben. Vandaag klasuitstapje naar de Hoge Venen. Jammer dat onze wandelroute mooi in een jachtgebied lag. Al die rondvliegende kogels.. Gelukkig kan ik het nog navertellen :D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *