1 euro uit FinlandAan de kassa kreeg ik een mooi stukje wisselgeld. Geen idee waar het vandaan kwam. Na enkele minuutjes zoeken op het internet bleek het muntje helemaal naar hier te zijn gevlogen uit het verre Finland. Waarschijnlijk van een of andere blondkoppige uit Nokialand. Soms is het fijn om te merken dat er in Europa geen grenzen meer bestaan. :-)

Ik vraag me nu net af: zou Finland een fijn vakantieland zijn? Tijdens de winter is het daar waarschijnlijk berekoud en zitten de mensen in Finnen in hun sauna’s te puffen, maar wanneer het zomer is moet het daar toch mooi zijn in het land van de duizend meren.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.