IBM 5 in 5

De denkers bij IBM doen vijf voorspellingen over de wereld binnen vijf jaar. Vroeger keek men tien jaren vooruit. Door de snelle veranderingen in technologie werd dit echter beperkt tot The Next 5 in 5. Hoe ziet IBM de wereld van 2016? En hoe realistisch zijn die voorspellingen?

  1. Energie. Mensen zorgen voor hun eigen energie via recycleerbare en groene technologie.
  2. Veiligheid. Je hebt geen paswoord meer nodig om in te loggen op een computer. Alles zal gebeuren via biometrische data: stemherkenning, iris-scan, etc.
  3. Mind Reading. De eerste toepassingen van gedachtenlezen zullen beschikbaar zijn. Dokters kunnen bepaalde hersenproblemen onderzoeken. Daaruit groeien commerciëlere toepassingen.
  4. Mobiel. Binnen vijf jaren zal 80% van de huidige wereldbevolking over een mobiel toestel beschikken. Betere informatie en planning worden mogelijk, en de digitale kloof zal ophouden te bestaan.
  5. Slimme suggesties. Slimme filters doorzoeken je e-mail op zoek naar relevante informatie. Op die manier krijg je enkel de benodigde informatie, op het moment dat je die nodig hebt. De technologie kan ook zelf op voorhand suggesties doen.

Gezien de huidige economische toestand lijken dit nogal optimistische voorspellingen. De technologische veranderingen zullen er wel komen, maar het zal waarschijnlijk wel langer duren om alle vooruitgang ook gelijk te verdelen over de hele wereldbevolking.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *