This HTC 1 concept phone by Andrew Kim is one of those design you want to see become reality. I hope the good people at HTC will seriously consider building a phone like this.

HTC 1
HTC 1, designed by Andrew Kim.
HTC 1: less is more
HTC 1: less is more.

More: HTC 1 by Andrew Kim

Update: HTC One

(12 April 2013) Was Kim visionair of wat!? Nog geen drie jaar later brengt HTC een toestel op de markt dat als twee druppels water op dit concept lijkt. Deze HTC One heeft een gelijkaardig aluminium frame aan de uiteinden, een mooi frame en achteraan dezelfde afronding.

Toevallig is mijn huidige smartphone serieus aan vervanging toe. Hij heeft de onberekenbare gewoonte om, als ik hem nog maar durf aanraken, zichzelf uit te schakelen. Het beruchte white screen of death van HTC. Moest het prijskaartje van deze One niet zo hoog liggen — 700 euro! — dan zou ik het wel weten. Morgen eens naar Duitsland rijden om mijn slag te slaan.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.