Barack Obama en Hillary Clinton
Stelt Barack Obama straks Hillary Clinton aan als Secretary of State?

Hillary Clinton wordt hoogst­waarschijnlijk de nieuwe secretary of state van de Verenigde Staten, in het kabinet van de man die haar enkele maanden geleden de nominatie afsnoepte. De voormalige senator van New York zal haar zitje in de Senaat inruilen voor een internationaler speelterrein. Een uitdaging, gezien de mogelijke toekomstige spanningen.

Volgens de New York Times heeft Clinton de benoeming al aanvaard. Een doorbraak rond de benoeming van Hillary Clinton zal er wellicht eind volgende week komen, na de jaarlijkse Thanksgiving-viering.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.