Google Nieuws België

Hoe werkt Google News?

Google Nieuws BelgiëGoogle Nieuws verzamelt berichten van meer dat 400 Engelstalige nieuwsbronnen over de hele wereld, en rangschikt deze automatisch zodat het meest actuele nieuws het eerst wordt weergegeven. Onderwerpen worden elk kwartier bijgewerkt, zodat u nieuwe berichten ziet telkens als u de pagina opent. U kiest onderwerpen die u interesseren en gaat direct naar de site die het artikel dat u wilt lezen heeft gepubliceerd. #

Wat vreemd, want ik zou toch zweren dat deze verhalen en artikelen in de Google Nieuws app niet van “Engelstalige nieuwsbronnen” afkomstig zijn:

 1. Annet
 2. Blik op Nieuws
 3. De Gentenaar
 4. De Standaard
 5. Elsevier
 6. Gazet van Antwerpen
 7. Het Belang van Limburg
 8. Het Laatste Nieuws
 9. Het Volk
 10. Kassa
 11. Nivel
 12. NOS
 13. NRC Handelsblad
 14. Nu.nl
 15. Parool
 16. Planet Internet
 17. Reformatorisch Dagblad
 18. Robnet
 19. RTL Nieuws
 20. Sport One
 21. Stadsomroep Brugge
 22. Telegraaf
 23. Tijdnet
 24. Trends
 25. Trouw
 26. Volkskrant
 27. VRT Nieuws

Nou ja, ieder nieuw platform heeft zijn eigen kinderziekten zeker?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Dat is weer eens een bijzonder praktisch Google-product. Hallo concurrentie, doe ook eens iets! Kwestie dat er geen monoplie komt.. (als het al niet zo ver is)

 2. is al aangepast ondertussen…

  alhoewel :-)

  (…) van meer dat 400 Nederlandse nieuwsbronnen over de hele wereld (…)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *