Gangnam StyleHet succes van Gangnam Style blijft maar voortduren. Sinds enkele weken is Psy wereldrecordhouder van het meeste likes én views op YouTube. Ook de gigantische hoeveelheid parodieën en mashups blijft maar aangroeien. Er lijkt wel een Gangnam Style voor ieder seizoen, met wisselend succes.

Gangnam Busters

Tijdens Halloween kon je genieten van deze heerlijke mix van de eighties film ‘Ghostbusters’. Die beat past perfect! Plus het is natuurlijk gewoon leuk om Ghostbusters nog eens terug te zien. :)

Zwarte Pieten Stijl

Voor Sinterklaas bracht Party Piet Pablo een eigen Nederlandse Gangnam Style uit. Geen letterlijke vertaling. Wel een instant hit bij onze noorderburen.
https://www.youtube.com/watch?v=LurEuv7LjMU

Last Christmas

Voor deze witte Kerstmis haalde Paolo Monti de zeemzoeterige stemmen van Wham vanonder het stof voor deze geslaagde versie van Last Christmas, Gangnam style. Ik krijg meteen zin om mijn jas aan te trekken en een sneeuwman te maken buiten. Aan de temperaturen zal het niet schelen want het KMI voorspelt vannacht -5°C.
https://vimeo.com/54526179

Call Me Maybe

Wat krijg je wanneer je twee zomerhits met elkaar kruist? Juist ja: een gedrocht dat tegelijk hilarisch en scary werkt. Leuk om te zien hoe Carly Rae Jepsen en Psy tegelijk op het podium staan.
https://www.youtube.com/watch?v=Co4Rsne-KD4

Han Solo Style

Elf seconden is net genoeg om ons te doen lachen met deze clip uit Star Wars waar Han Solo tevergeefs probeert deze oorwurm te verdelgen. “The force is strong in this one!” En Psy heeft ook wel wat weg van Darth Vader…

Чида-Гоп! Style

Nog buitenaardser is deze Oost-Europese versie. De Oekraïnse komiek Verka Serduchka draait een serieus stuk folk door de saus en heel even waan ik me op Eurosong.

Styleships

De alomtegenwoordige Nicki Minaj moest ook haar gang gaan, wat resulteerde in deze minder geslaagde combinatie met haar eigen nummer Starships.
https://www.youtube.com/watch?v=-PHHCLh3fFg

Gangnam Shufflin’

Die van LMFAO waren altijd al goed in feestjes bouwen. Dit is meer van hetzelfde, maar dan een versnelling hoger. “Every day, Gangnam Style!”

Moves like Jagger

Minder debiel en meer dansbaarder is deze versie van Moves Like Jagger door Maroon 5. Voor de rest wens ik geen woorden vuil te maken aan Adam Levine en consoorten.

Ultimate mashup

Kan je niet kiezen? Can’t decide which ‘Gangnam Style’ video to watch today? No problem! YouTuber Patrick Peris has done all the hard work for you and put together this mash-up of all the best tributes, parodies, flash mobs, sketches and shows – plus the Psy original – from the first five months.

NASA Johnson Style

Studenten bij NASA maakten deze video “to inform the public about the amazing work going on at NASA and the Johnson Space Center.” De clip werd opgenomen naast de vele raketten en simulatoren in in Houston, Texas.

Welke versie krijgt jouw voorkeur? Zelf nog ideeën voor een toekomstige mashup?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *