GooglezonHoe ziet de toekomst van het internet er uit? Volgens Robin Sloan en Matt Thompson is dat als volgt. In hun documentaire Epic 2014 schetsen ze de evolutie naar een wereld waarin alle online informatie steeds persoonlijker wordt en ieders smaken qua nieuws, muziek, aankopen, etc. gekend zijn. Dit heeft volgens hen vele voordelen (snelheid), maar kan ook bijzonder negatief uitdraaien (privacy?). Zo voorzien ze donkere tijden voor de geschreven pers.

Om hun ideeën vorm te geven maakten Sloan en Thompson de volgende documentaire voor het Museum of Media History. De video duurt net geen negen minuten en begint met de volgende uitspraak: “It is the best of times, it is the worst of times,” een quote uit Charles Dickens’ boek A Tale of Two Cities (1859).

(Update: 2 februari 2005) Sinds de publicering van hun oorspronkelijke video hebben de bedenkers gewerkt aan een opvolger. Deze tweede versie is ondertussen uit en heet Epic 2015. De inhoud is bijna identiek, al ligt er een extra focus op podcasten, GPS en online cartografie.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.