Wikileaks logoHet Dossier Dutroux staat voor een deel op Wikileaks. Sinds 27 april 2009 zijn 1.235 pagina’s van het dossier online beschikbaar op de klokkenluiderwebsite.

Volgens de procureur-generaal van Luik, Cédric Visart de Bocarmé, is deze publicatie illegaal. In het document zitten enkele verhoren van Marc Dutroux, en getuigenissen van de getuigen omtrent X1.

This 1235 page document presents a summary of key dates, persons, communications and financial transfers involved in the infamous 1986-1996 Dutroux case, in which a number of girls and young women were kept hidden underground and used as sex slaves before being killed. Dutroux was a figure in the European criminal underworld and the case had connections to other underworld figures, to police corruption and from there to Belgium political figures.

Meer informatie over deze online documenten op Wikileaks: Belgium: Dutroux dossier summary, 1235 pages, 2005

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. De procureur generaal van Luik is wel op een abnormaal spectaculaire wijze gepromoveerd geweest vanuit zijn “totaal onbetekenend” Dinant.

    Sommige Dutroux-boeken vermelden klaar en duidelijk dat hij op belangrijke ogenblikken het onderzoek van Neufchateau heeft tegen gewerkt. Sommigen spreken van sabotage, zij het in samenspraak met de “oppergoden in Luik”. Dat hij nu de passie predikt herinnert mij de teksten van de Bijbel, het boek waarvan hij wellicht alleen heeft horen over spreken als logebroeder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *