Digitale camera

Wij zijn van plan een digitaal fototoestel te kopen. Thuis hebben ze er al eentje, maar volgens ons zou het fijner zijn om er zelf over te beschikken. Uit de Fnac hebben we een boekje met een test van allerlei toestellen.

Voor mij is het belangrijk dat het het resultaat — de foto zelf dus — nog te pruimen is. De rest kan je altijd bijwerken met de computer. Wat vooral telt is dat het toestel snel genoeg is om op 1-2-3 een actieshot te kunnen nemen. Het toestel dat thuis ligt levert prima foto’s, maar wanneer je vijf seconden op de knop moet blijven drukken en ook nog eens je ‘doelwit’ dient te volgen, dan is dat niet zo prettig en de foto’s durven al eens mislukken.

Dit zijn de toestellen die doorheen onze selectie zijn geraakt:

  • Fuji FinePix F10: beetje duur, maar volgens de Fnac prima kwaliteit (€364)
  • Konica Minolta Dimage X50: compact, snelle opstarttijd (€349)
  • Olympus µ mini Digital S: ook goeie score, en leuke look (€333)

Heeft iemand hier enige ervaring mee? Zijn die enigzins de moeite? Waar kan je best op letten? Hoe zit het met geheugenkaarten? Zoveel vragen, zo weinig kennis.

Red Samsung Digimax V10 (by unknown)

Update: Gisteren zijn we thuisgekomen met een hele stapel boekjes van allerlei verkopers. Zo kwamen we nog een super koopje tegen: Samsung Digimax v10 (€389) met 128 MB geheugen, twee batterijen, een lader en een tasje. De technische specificaties van het ding zijn ook niet slecht.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.