Jurgen Mettepenningen

Ex-kerkelijk woordvoerder Jurgen Mettepenningen betreurt de wijze waarop het VRT-journaal deftig de schaar heeft gezet in zijn nochtans uitgebalanceerde quotes na zijn ontslag.

Op die wijze kreeg de kijker de indruk dat Mettepenningen slechts over metaforen beschikte die verwezen naar spookrijders en GPS-gebruik, terwijl hij in dezelfde persconferentie ook nog gebruik maakte van de metafoor over de broodrooster.

Namelijk: dat men het niet, zoals een broodrooster, te bruin moet bakken. Zeker niet wanneer het desem het residu is van het kaf dat van het koren dient gescheiden te worden. En dat het vaak enkel de korst is die aangebrandt is, maar niet het hart van het brood dat zich nog binnenin de warme gloed van het brood bevindt.

Ook jammer is het wegvallen van de metafoor van de wasmachine die wel eens kan gaan doordraaien wanneer men het te bont maakt, en in dat geval een wasverzachter is aangewezen, en dat wij allen die wasverzachter zouden moeten zijn.

Jurgen Mettepenningen laat tevens weten beschikbaar te zijn als woordvoerder voor een eventuele nieuwe regering mocht die er ooit komen en behoefte hebben aan een metaforische ingestelde woordvoerder.

Bron: Het Gesproken Dagblad (5 november 2010).

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.