Dag van de Kringloopwinkel

Dag van de KringloopwinkelGeen idee of het een jaarlijks terugkerend evenement is, maar morgen is het in ieder geval ‘dag van de kringloopwinkel’. Dan houden alle Vlaamse kringloopcentra een opendeurdag. Meestal zijn ze wel al open op zaterdag, en vaak ook zondag.

Zelf stap ik eerder af en toe dan regelmatig binnen, maar aanstaande zaterdag wil ik wel eens langsgaan. Er is altijd wel iets (her)bruibkaars te vinden en voor de prijs moet je het zeker niet laten. Mijn laatste aankoop waren zes jeneverglaasjes die nog uit de tijd van het Soviet-tijdperk stammen, want op de zijkomt stond in het rood “USSR”. Ze kostten mij niet meer dan 3 euro in totaal.

Er is zaterdag natuurlijk veel meer te doen dan alleen een opendeurdag. Volgens hun programmaboekje kan je in Antwerpen bijvoorbeeld een “blitse en unieke graffiti-koelkast”, terwijl in Mortsel de dobbelsteen beslist of je aankopen al dan niet gratis mee naar huis gaan. Andere winkels geven dan weer workshops over hoe je versleten meubelen opnieuw kan opknappen. Voor de klein mannen is bijna altijd animatie voorzien.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.