.su

State Coat of Arms of the USSR (1958-1991 version)Op 26 december van dit jaar zal het 15 jaar geleden zijn dat de Unie van Socialistische Sovjetrepublieken, kortweg Sovjet-Unie, ophield met bestaan. Die tweede kerstdag zal voor sommigen een ogenblik zijn om nostaligisch terug te blikken, maar ook een moment van blijdschap en opluchting voor anderen.

Op het internet leeft de Sovietunie nog steeds voort. In 1990 kregen de Soviets namelijk hun eigen internet ccTLD, het veelzeggende “.su”. In feite had dit moeten vervallen bij de ontbinding van de USSR, maar dat is dus niet gebeurd. Zo komt het dat er tegenwoordig nog steeds circa 2.090.000 websites zijn die gebruik maken van de .su-domeinnaam.

Nieuwe registraties zijn dus ook nog steeds mogelijk. Volgens de wikipagina kosten die wel tegen de 100 dollar. Da’s niet goedkoop, maar wie niet op een euro of honderd moet kijken kan zich wel een stukje geschiedenis aanschaffen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.