BookCrossing

BookCrossingGisteren tijdens de namiddag was ik per spoor onderweg naar Gent. Rond een uur of twee reed m’n trein uit Antwerpen het Sint-Pietersstation binnen. Van boven op het rek nam ik mijn tas en begaf me naar de uitgang. Op het tafeltje bij de zitplaatsen achter me lag een boek. “Zeker vergeten…”, dacht ik. De dame die er daarnet nog zat stond aan de deuren te wachten om uit te stappen. Ik haastte me naar haar om het boek terug te geven. “Dat is mijn boek niet!”, zei ze ontkennend, “Dat lag daar al.”

Verbaasd keek ik naar de omslag. The Brethren, van John Grisham. (U weet wel, de auteur van boeken als The Pelican Brief, The Firm, en The Client.) Onderaan de kaft kleefde een kleine sticker met daarop:

Je ne suis pas perdu
Je suis pour vous
Emmenez moi, lisez moi, et relâchez moi de nouveau

Op de binnenflap kleefde nog een ander briefje, dat verwees naar de website BookCrossing.com, the karma of literature. Daarbij werd ook een code vermeld: 996-3153455. Gewapend met beide gegevens kwam ik er al gauw achter dat dit boek drie dagen geleden was ‘losgelaten’ in Lille/Rijsel.

Vanmorgen, op de terugweg van Gent naar huis, ben ik erin beginnen lezen. Het boek zal zeker nog niet uit zijn wanneer we woensdag op vakantie vertrekken. De kans is dus groot dat iemand anders hem de komende dagen terug zal vinden op de Thalys of ergens in de Parijse metro.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *