Enkele weken geleden bestelde ik een lading boeken bij Bol.com, een Nederlandse webwinkel. Vlotte bestelling en betaling. Omdat niet alle boeken in voorraad waren kwamen de meeste pakjes allemaal apart aan. Meestal was ik thuis om m’n levering in ontvangst te nemen. Andere keren trof ik ’s avonds thuis dit tafereel aan.

Postzending op brievenbus

Zo’n pakketje open en bloot bovenop je brievenbus vinden is uiteraard niet de bedoeling. Geen idee hoeveel uren dit er zo stond, maar de eerste de beste passant had het zo kunnen meegraaien.Volgens de verkoopvoorwaarden had men bij mijn afwezigheid een tweede keer moeten terugkomen in plaats van het op straat achter te laten. Nu goed, deze keer had ik chance.

Minder geluk op 24 november. Via de website van Bol kon ik via het bestelnummer de tracking status van mijn levering volgen. En daar stonden twee boeken aangegeven als ‘Bezorgd’ op een tijdstip waar ik zelf niet thuis was. Fuckerdefuck! Mijn levering was gepikt.

Meteen een mailtje gestuurd naar de helpdesk om mijn beklag te doen. Die klacht veranderde al gauw in een doorschuiven van de schuld naar de leverancier, Post.nl. Maar om bij de Nederlandse Post een klacht in te dienen moet je een account maken op hun website en als Belg kan dat niet.

Twee weken en ettelijke mails later waren de boeken van Martin Lindstrom nog steeds nergens te bespeuren, kreeg ik geen antwoord omtrent mijn verloren zending en was er geen terugbetaling in zicht. Mij leek het niet meer dan normaal om een tweede levering te krijgen van Bol zodat ik alvast mijn boeken had; de kosten moest Bol dan maar recupereren bij hun vaste leverancier. Dit voorval was wellicht niet de eerste keer.

Maar schot in de zaak kwam er niet.

Totdat ik de telefoon nam en gewoon zelf belde. Meteen een vriendelijke dame aan de lijn die de situatie helemaal begreep, de boeken als ‘Verloren’ markeerde en een terugstorting van het bedrag zou organiseren. Niet ideaal want nu moest ik ze opnieuw bestellen en wachten, maar m’n centen heb ik tenminste al terug.

En die boeken? Tja. Die kunnen nog wel even wachten tot het stapeltje met negen andere ongelezen exemplaren van m’n nachtkastje is verdwenen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Tekenen voor ontvangst is wat ik van iedere betaalde levering verwacht. Dan is er tenminste zekerheid en gaat er ook niks verloren. Zomaar een levering door de deur naar binnen gooien is geen oplossing. En het op de stoep achterlaten wanneer de brievenbus te klein is ook niet. Maar alles is toch nog beter dan deze computerlevering van FedEx. http://youtu.be/PKUDTPbDhnA

 1. Wow vervelend zeg! Dit hebben wij nog nooit meegemaakt met Bol.com (gelukkig). Is tot nu toe met bezorgen in ieder geval goed gegaan. Alleen met betaling is wel een fout gegaan, dat de bestelling heel laat pas kwam en je daardoor niet meer kon annuleren en ergens anders kon halen. We doen het daarom nooit meer meteen betalen maar pas achteraf!

  1. In principe ligt die foute levering niet aan Bol, maar aan de post. Maar als de post m’n zending kwijt doet dan kan ik moeilijk bij hun gaan klagen voor een terugbetaling of nieuwe boeken. Het was dan ook niet meteen duidelijk waarom de e-mail helpdesk me richting post stuurde om dit op te lossen, van het kastje naar de muur. De uiteindelijk oplossing is niet ideaal maar laat dat een les voor me zijn. :-)

 2. Zo heb ik ooit eens een pakje met kostbare modelauto’s voor de deur gevonden toen ik thuis kwam van’t werk.
  En een andere keer stond er een pakje gewoon bovenop de brievenbus. Nog te lui om tot aan de deur te lopen. :/
  Normaal moet de postbode het pakje bij de buren afgeven of het terug meenemen naar het postkantoor en een briefje in de bus steken met uitleg. Zodat ik het de volgende dag kan gaan ophalen.

  1. Vrijdag hebben ze blijkbaar om 11u een zending niet kunnen afleveren terwijl ik toch een hele dag thuis was. Blijkbaar zelfs te lui om gewoon op de bel te duwen. Ik heb zo’n vermoeden dat men vaak niet eens het pakket mee op ronde neemt en op voorhand zo’n briefje schrijft. Wat heb je aan een pakjesdienst die geen pakjes leveren wil?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *